SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

Sursa: Pixabay
  • Expertul în studii coreene, Fedor Tertițki, observă că, de șapte decenii, dictatorii nord-coreeni s-au folosit cu abilitate de vecinii de la nord pentru a consolida puterea familiei Kim. Ca act de reciprocitate pentru furnizarea de muniție nord-coreeană către Rusia, Putin a trebuit să accepte falsitățile nord-coreene despre presupusul rol al fictivei „Armate Revoluționare a Poporului Coreean” în eliberarea peninsulei de forțele japoneze, în al Doilea Război Mondial, notează The Insider. (AICI)

  • În ciuda optimistei promovări a „parteneriatului nelimitat” al Kremlinului cu China în timpul unei noi vizite de stat la Beijing, în luna mai, Vladimir Putin s-a întors din nou cu mâna goală, fără să se apropie de semnarea mult-doritului contract pentru noi exporturi de gaze către China prin intermediul unei noi conducte, notează Novaia Gazeta Europa. (AICI)

  • Testele de zbor desfășurate de NASA pentru nava spațială Boeing Starliner marchează o nouă etapă importantă în drumul său spre independența față de serviciile Soiuz-ului rusesc. Nu demult, SUA și Rusia erau legate indisolubil în eforturile lor de explorare spațială. Însă după anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014, NASA a intrat deliberat pe drumul eliminării treptate a dependenței sale de tehnologiile Roscosmos, notează The Insider. (AICI)

  • Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a efectuat marți o vizită de stat de o zi la Kiev, la 24 de ore după ce țara sa a preluat președinția semestrială rotativă a Consiliului UE. În loc să călătorească spre capitala ucraineană cu trenul, așa cum au făcut aproape toți ceilalți lideri mondiali înaintea sa, Orbán a intrat în Ucraina cu o caravană blindată, trecând granița cu Ungaria prin Munții Carpați, scrie Novaia Gazeta Europa. (AICI)

  • Unii propagandiști ruși s-au îndepărtat de narațiunea Kremlinului, punând sub semnul întrebării faptul că NATO și Ucraina ar fi în spatele înmulțirii atacurilor teroriste, notează o analiză CEPA. (AICI)

  • Războiul în imagini – Zilele 862 și 863. (AICI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here