SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

Sursa: Pixabay
  • The Insider a avut ocazia să intervieze părinți și profesori ai acestor elevi „subterani” din Harkov. Copiii, privați de o viață socială regulată în timpul pandemiei și apoi în timpul războiului, sunt educați nu numai la materiile de bază, precum limba ucraineană și matematica, ci și în recunoașterea obiectelor explozive și tehnici de gestionare a stresului. (AICI)

  • Nu demult, situația din Ucraina ar fi putut fi caracterizată ca un punct mort. Astăzi, situația pentru apărători este și mai rea, cu pozițiile ucrainene puternic contestate pe lungi segmente ale frontului. Trupele ruse avansează constant, iar îngrijorarea că ar putea reuși să spargă linia de apărare crește, notează Novaia Gazeta Europa. (AICI)

  • INFO RUSIA | Piese din Europa pentru navele de război rusești / Veteran al drepturilor omului, torturat de regimul Putin / Abibas se întoarce / Criza cărbunelui / Morții de la inundații, ascunși de autorități. (AICI)

  • Jurnalistul Roman Cernikov, specializat în acoperirea țărilor post-sovietice, arată cum o afinitate comună pentru represiunea politică apropie Moscova și Minsk mai mult decât a făcut-o vreodată Uniunea Statală, notează Meduza. (AICI)

  • Așab Uspanov, un cetățean rus originar din Cecenia, care a fost reținut după atacul din 22 martie de la sala de concerte Crocus din afara Moscovei, a fost torturat până la moarte în secția de poliție unde fusese dus. Unuia dintre suspecții atacului i-a fost tăiată urechea de către ofițerii de poliție. La prima audiere în instanță privind cazul atacului, toți inculpații arătau de parcă ar fi fost bătuți până la moarte. Însă, în urma brutalului act terorist, publicul larg a rămas impasibil față de suferința suspecților, scrie The Insider. (AICI)

  • Cele mai grave inundații din Rusia, raportat la ultimele decenii, au lăsat sub apă o mare parte din regiunea Orenburg. Oamenii se întreabă de ce nu a mers Putin să vadă cu ochii săi dezastrul. De ce nu intervine statul în loc să-și neglijeze responsabilitățile distribuind ajutoare complet derizorii?, scrie Leonid Gozman, în Novaia Gazeta Europa. (AICI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here