Spitalul din Focșani se disculpă și, indirect, le apără pe Dăncilă și Pintea: „O reacție maternă umană”

Spitalul „Sf. Pantelimon” din Focşani reacționează după controversa provocată de fostul premier Viorica Dăncilă și ex-ministrul Sănătății, Sorin Pintea, care s-au fotografiat cu nou-născuți secțiile de Neontaologie și Pediatrie.

Reprezentanții spitalului se disculpă, precizând că vizita nu s-a făcut în saloanele „copiilor proaspăt născuţi”.

„Salonul în care s-au realizat fotografiile avea copii cu peste trei zile de viață, copii sănătoși, fără probleme de sănătate, care urmau să fie externați”, spun reprezentanții Spitalului „Sf. Pantelimon” într-o postare pe Facebook.

„Mamele copiilor din saloanele vizitate au fost înștiințate anterior de vizita delegației oficiale și li s-a cerut acordul pentru filmarea și fotografierea copiilor. Mămicile nu au avut nicio obiecțiune, ba chiar s-au arătat încântate de faptul că doamnele ministru au ridicat în brațe doi dintre copiii care plângeau, considerând acest lucru ca fiind o reacție maternă umană. Vizita în Secția Nou Născuți a fost una scurtă, de aproximativ 5-7 minute. Dat fiind durata foarte scurtă a vizitei oficiale în secție, considerăm că masurile luate au fost cele corecte, timpul de contact fiind un factor esențial în transmiterea unei infecții”, se mai arată în mesajul postat.

DSP Vrancea a demarat o anchetă la Focșani, după ce Viorica Dăncilă și Sorina Pintea s-au fotografiat cu bebeluși în spital. Direcției de Sănătate Publică verifică dacă au fost respectate măsurile de protecție impuse la intrarea în secția pentru nou-născuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here