Noul bilanț COVID-19: 2.460 de cazuri. Iohannis: „Cei care nu vor să înțeleagă, vor fi amendați, pur și simplu”

Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus sunt pentru protecţia oamenilor, iar majoritatea românilor „au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă”. „Ce se întâmplă cu cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă – aceştia vor fi amendaţi, pur şi simplu”, a spus el.

Iohannis a spus, miercuri, într-o declaraţie de presă, că toate măsurile luate au fost pentru a proteja oamenii. 

Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja sănătatea, pentru a proteja sănătatea populaţiei din România şi pentru a înlesni munca medicilor şi personalului medical. Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă şi trebuie cu toţii să respectăm legislaţia şi ordinele în vigoare”, a afirmat el. 

„S-au dat peste 78.000 de amenzi”

Şeful statului a adăugat că tema discuţiei avute miercuri la Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, şi secretarul de stat Bogdan Despescu, a reprezentat-o siguranţa şi ordinea publică. 

„Am discutat ce s-a făcut până acum, cum s-a făcut şi am făcut apel pe impunerea legii, e absolut necesar ca toată lumea să respecte legea în această perioadă. (…) Ce se întâmplă cu cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă – aceştia vor fi amendaţi, pur şi simplu”, a subliniat Iohannis. El a menţionat că, de la începutul situaţiei speciale, s-au făcut peste 870.000 de acţiuni de control, privind felul cum se respectă izolarea, carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare. 

„Autorităţile au lucrat foarte serios. S-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea este clară, este pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor, cine nu o respectă va fi amendat”, a spus Iohannis. 

El a reluat apelul făcut ca oamenii să respecte normele de conduită, să păstreze distanţa şi să respecte normele impuse de autorităţi.

Bilanțul

Încă o persoană infectată cu noul tip de coronavirus a murit în România, numărul celor decedaţi din această cauză ajungând la 86, informează miercuri Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre o femeie de 45 de ani, din Târgu Neamţ.

Pacienta s-a prezentat pe 30 martie la CPU Târgu Neamţ, unde s-a pus diagnosticul de AVC cu hemiplegie stânga.

„Pacienta a fost transferată la SJ UPU Piatra Neamţ, unde a decedat în data de 30 martie 2020 ora 14,45. Deoarece pacienta a avut contact cu persoane venite din Italia, a fost recoltat exudat în data de 30 martie 2020 al cărui rezultat a fost pozitiv COVID-19 în data de 31 martie 2020″, precizează sursa citată.

Până pe 1 aprilie, au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here