SUA vor să distribuie pe scară largă vaccinuri pentru Covid Indiei şi altor ţări

Sursa: Pixabay

Şeful de cabinet al Casei Albe, Ron Klain, a declarat, duminică, că administraţia Biden vrea să distribuie pe scară largă, cu licenţă, vaccinuri pentru Covid-19 Indiei şi altor ţări, în condiţiile în care milioane de americani şi-au primit dozele, transmite CNBC, preluat de News.ro.

În ultimele săptămâni, India s-a confruntat cu o creştere uluitoare a noilor infecţii cu coronavirus. În weekend, India a raportat 400.000 de noi cazuri zilnice, aducând totalul cumulat al ţării la 19.557.457, conform cifrelor compilate de Johns Hopkins. Creşterea ar fi fost declanşată de o variantă a Covid-19 extrem de contagioasă, cunoscută sub numele de B.1.617, care a fost identificată pentru prima dată în ţară. Varianta a fost identificată de atunci în alte ţări, inclusiv în Statele Unite.

Vineri, Casa Albă a anunţat că va restricţiona călătoriile din India pe măsură ce ţara lucrează pentru a contracara creşterea infecţiilor cu Covid-19.

”Ne grăbim să ajutăm India”, a spus Klain în timpul unui interviu la emisiunea “Face the Nation” a CBS.

 Klain a spus că SUA au trimis medicamente, truse de testare rapidă pentru diagnosticare, ventilatoare şi echipamente de protecţie către cea mai mare democraţie din lume, precum şi materii prime cruciale pentru producerea vaccinului.

”Reprezentanta pentru Comerţ a SUA, Katherine Tai, va merge săptămâna viitoare la Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a începe discuţii despre cum putem face ca acest vaccin să fie distribuit pe scară largă, autorizat pe scară largă, împărţit pe scară largă”, a spus el când a fost întrebat dacă administraţia Biden va relaxa protecţia brevetelor pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

Klain a adăugat că se aşteaptă ca administraţia de la Casa Albă să aibă mai multe de spus în această privinţă în zilele următoare.

La începutul acestei luni, prim-ministrul indian Narendra Modi a discutat cu preşedintele Biden despre ridicarea protecţiei brevetului vaccinului împotriva coronavirusului.

Relaxarea ar oferi guvernelor un acces mai rapid şi mai accesibil la dozele care salvează vieţi.

Săptămâna trecută, administraţia Biden a anunţat că va pune imediat la dispoziţie materiile prime necesare pentru producerea vaccinului împotriva coronavirusului în India. Răspunsul SUA a venit după ce Marea Britanie, Franţa şi Germania au promis ajutor pentru India.

Naţiunile bogate au fost criticare în ultimele zile pentru că au acumulat materiile prime necesare pentru producerea vaccinurilor.

1 COMENTARIU

  1. E prea tarziu !! In haosul deja instalat,cu mizeria in care traieste poporul indian-e vorba de 1 miliard de oameni,nu e un mizilic!!!-nu se poate tine in frau virusul,iar vaccinarea,cu timpul de care e nevoie sa se scurga pana la imunizare,nu poate tine pasul cu infectarile!!!Sa vada si sosocii nostri ,abonati la banul kgbului,care fac propaganda anti masca ,ce se intampla cand libertatea e prost inteleasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here