Te vaccinezi de Covid, primeşti un joint – campanie relansată în forţă, într-un stat american

Sursa: Pixabay

Autorităţile din Washington oferă ”un joint în schimbul unei vaccinări” (”joints for jabs”) – pentru a atrage populaţia să se vaccineze împotriva covid-19 şi a relansa campania de vaccinare – oricărei persoane majore, în vârstă de peste 21 de ani, care se vaccinează în dispensare de canabis în acest stat din nord-vestul Statelor Unite, relatează AFP, preluată de News.ro.

Dispensarele de canabis din Washington, un stat care a legalizat folosirea reacreativă a marijuanei în 2012, sunt autorizate să ofere un joint prerulat oricărei persoane în vârstă de peste 21 de ani care se vaccinează în ele.

Această decizie intervine după ce baruri şi alte debite de băutură din acest stat au fost autorizate să ofere o băutură alcoolică adulţilor care s-au vaccinat.

Peste jumătate (54%) dintre adulţii din statul Washington au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, potrvit unor date statistice recente.

Însă ritmul vaccinării a încetinit, la fel ca în restul Statelor Unite, iar iniţiative originale în vederea încurajării persoanelor reticente să se vaccineze s-au multiplicat în ultimele săptămâni.

State ca Ohio sau California oferă accesul la ”loterii” cu sume de bani, burse universitare şi alte premii persoanelor care apar pe lista vaccinaţilor.

Alte state oferă locuri la întreceri sportive, bilete de avion, camionete şi chiar puşti de vânătoare în statul rural West Virginia.

Unele dispensare de canabis din Arizona au distribuit deja produse clienţilor lor care s-au vaccinat în acestea.

Preşedintele Joe Biden a stabilit ca obiectiv vaccinarea a 70% dintre adulţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19 până la 4 iulie, Ziua naţională a Americii.

Pragul de 50% a fost atins la 25 mai.

Potrivit ultimelor date de la autorităţile sanitare, 63,7% dintre americani s-au vaccinat până în prezent.

USR PLUS condamnă violenţa asupra lui Clotilde Armand: A deranjat grupurile de interese abonate la banii publici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here