Lukaşenko mizează pe faptul că Peninsula Crimeea îşi va deschide spaţiul aerian pentru zborurile din Belarus

Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko, care a refuzat să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia din 2014, a declarat marţi că discută cu Moscova despre începerea zborurilor din Belarus în Crimeea.

Operatorul aerian naţional din Belarus riscă să fie sancţionat de Uniunea Europeană după ce autorităţile belaruse au obligat o aeronavă cu pasageri a Ryanair, care zbora din Grecia în Lituania, să aterizeze la Minsk, pentru arestarea unui jurnalist disident şi a prietenei acestuia.

„Ucraina şi-a închis spaţiul aerian pentru noi. Avem propriul nostru sanatoriu în Crimeea… unde oamenii obişnuiesc să meargă pe calea aerului. Pentru a nu agrava relaţiile, am călătorit prin Ucraina…Acum au închis spaţiul aerian”, a spus Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, iar Occidentul a reacţionat cu condamnarea acţiunii şi cu sancţiuni. Ucraina vrea teritoriul înapoi.

„I-am spus preşedintelui rus Vladimir Putin: ”Gândiţi-vă cum putem ajunge în Crimeea. Nu vom putea zbura prin Polonia, nu ne permit să trecem nici pe acolo”, a afirmat Lukaşenko, citat de Belta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here