Terapia Intensivă din București a rămas fără locuri. 15 pacienți COVID, transferați cu un avion militar la alte spitale din țară

Foto: INQUAM/Flavius Corfu

15 pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2, aflați în stare gravă, sunt în curs de a fi transferați, joi, de la București în Moldova, ca urmare a faptului că la spitalele din Capitală nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID 19. Aceștia sunt mutați la mai multe spitale cu ajutorul unor aeronave ale Forţelor Aeriene Române. În timpul zborului, pacienții sunt însoțiți de echipe medicale.

Un prim lot de cinci pacienți vor ajunge cu un avion Spartan la spitale din Iași și Bacău.

Managerul Institutului Victor Babeș din București, Emilian Imbri, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la această situație critică. Medicul a spus că la institutul pe care îl coordonează sunt ocupate toate cele nouă paturi de la ATI, situație pe care a anticipat-o și asupra căreia a atras atenția, încă de acum câteva luni.

„La Babeș putem primi pacienți, dar nu la ATI. Acum două zile, a trebuit să cerem și am obținut transferul unei paciente pentru care nu era loc liber în Babeș, a ajuns la ATI Craiova, în stare bună. În prezent, starea ei este echilibrată. Nu avem foarte des astfel de situații, până acum nu avut probleme pe care să nu le rezolvăm în București”, a explicat Imbri.

Imbri a precizat că de 2 – 3 săptămâni au fost mai multe cazuri care s-au agravat și au avut nevoie de mai multe zile de spitalizare.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat joi 10.108 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 167 de decese. La ATI sunt internaţi 1.131 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here