Terifiant: Rușii au pregătit încă din 2021 instrucțiuni detaliate pentru săparea gropilor comune

Încă din 2021, rușii au pregătit instrucțiuni detaliate pentru săparea gropilor comune pentru apărarea civilă, dezvăluie Fakt.pl. ”Cel mai bine este să folosiți un excavator pentru aceasta. La desemnarea amplasamentului, este necesar să se țină cont de panta terenului, să delimiteze limitele în conformitate cu standardele oficiale prescrise”, se arată în instrucțiuni.

În cazul gropilor comune, există multe probleme grave care, potrivit experților ruși de la Agenția Federală pentru Reglementare Tehnică și Metrologie, ar trebui să fie luate în considerare. Cel mai important în acest caz este amenințarea mediului natural și problemele practice legate de săparea unei gropi adecvate. Informații detaliate despre săparea gropilor comune au fost incluse în Rusia în documentul „Îngroparea urgentă a cadavrelor în război și pace în apărarea civilă”.

Cea mai eficientă în ceea ce privește performanța la săparea gropilor este utilizarea buldozerelor, care sunt utilizate pe scară largă în Rusia. Desigur, utilajul trebuie să aibă suficientă forță de tracțiune pentru a face față masei de sol pe care trebuie să o disloce.

„Un buldozer cu o capacitate medie de 80 m3/h a fost adoptat ca design adecvat al dispozitivului”, se arată într-un document al guvernului rus.

Înainte ca trupurile să fie plasate în mormânt, fundul trebuie pregătit corespunzător. „Formarea unui strat de sol armat cu proprietăți mecanice și fizice specifice se realizează cu ajutorul amestecurilor organic-minerale și a aditivilor activi”, explică experții ruși.

Un grup de apărare civilă desemnat anterior începe înmormântarea. În prealabil, acești oameni urmează să fie instruiți în „înmormântări de urgență” și să aibă resurse adecvate pentru a le efectua și locuri predeterminate pentru săparea gropilor comune. Sarcina grupului „mortuar” de apărare civilă este, de asemenea, de a dota locurile și corpurile de înmormântare și pregătirea înmormântărilor de urgență cu ajutorul membrilor organizațiilor religioase. În cazul unei asemenea necesități, aceștia urmează să caute cadavrele morților, extragerea, identificarea, documentarea și transportul acestora și – nu în ultimul rând – organizarea supravegherii sanitare și epidemiologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here