Tribunalul București: Mihai Gâdea trebuie să-i plătească daune morale filosofului Gabriel Liiceanu

Tribunalul București a decis, marți, că jurnalistul Antenei 3 Mihai Gâdea trebuie să-i plătească filosofului Gabriel Liiceanu daune morale în valoare de 1.000 de euro în procesul pe care acesta i l-a intentat. De asemenea, instanța a mai stabilit că Mihai Gâdea trebuie să plătească și cheltuielile de judecată în valoare de 1.000 de lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1000 euro daune morale. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1000 lei cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune sub sancţiunea nulităţii la tribunal. Pronunţată prin grija grefei„, se arată în sentința publicată pe portalul instanțelor

Gabriel Liiceanu l-a dat în judecată Mihai Gâdea, în noiembrie 2019, în urma unor emisiuni de dezbateri în care a fost criticat în termeni foarte duri pentru opiniile sale politice.

Filosoful a fost criticat şi ridiculizat la Antena 3 pentru felul în care a răspuns într-un interviu la întrebare dacă crede că Laura Codruţa Kovesi (pe atunci şefă a DNA) ar fi un bun preşedinte al României:

„Din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dvs simple şi provocatoare. Da. M-am gândit cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracţie de slujire. Este slujirea. Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleşi de noi şi care sunt chemaţi să ne slujească, sunt slujitorii nostri, am obosit să spun asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiţiei, care spune: legea, legea, legea”, a fost răspunsul lui Gabriel Liiceanu.

Gabriel Liiceanu se află într-un proces și cu sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului, în timpul lui Victor Ponta. Potrivit unei decizii pe fond, din 2019, Palada trebuie să-i plătească lui Liiceanu 10.000 de euro daune morale. 

1 COMENTARIU

  1. Cretinul asta trebuia de mult executat…!!..Ce face nenorocitul asta zilnic la televiziunea puscariasului voiculescu întrece orice imaginație…dacă era în altă țară era de mult pământ pentru flori…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here