Trump scade în sondaje și acuză China că „face tot posibilul” ca el să piardă alegerile prezidențiale

Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat Reuters în Biroul Oval, că Beijingul vrea ca el să nu fie reales preşedinte şi că are în vedere diferite variante referitor la consecinţele pe care China le-ar putea suporta pentru felul în care a gestionat pandemia, transmite News.ro.

„Eu pot face multe”, a spus el, fără a detalia. „Sunt multe lucruri pe care le pot face. Urmărim ce s-a întâmplat. China va face tot posibilul ca eu să pierd această cursă”. 

Preşedintele a mai afirmat că această criză sanitară „a tulburat foarte mult” acordul comercial al SUA cu China şi că aceasta din urmă trebuia să anunţe problema reprezentată de coronavirus mai rapid.

Totuşi, Trump nu vede alegerile prezidenţiale din noiembrie ca pe un referendum legat de felul în care a gestionat el epidemia în ţară.

Preşedintele republican şi-a exprimat convingerea că Beijingul vrea ca rivalul său democrat Joe Biden să câştige în noiembrie şi s-a arătat sceptic privind datele care indică o victorie a lui Biden.

„Nu cred aceste sondaje. Cred că oamenii acestei ţări sunt deştepţi. Nu cred că vor alege un om care este incompetent”, a subliniat el.

Presa americană a scris miercuri că Trump a avut o ieşire nervoasă faţă de consilierii lui vinerea trecută legat de sondajele interne care arată că el va pierde în state esenţiale precum Florida, Wisconsin, Arizona şi Michigan.

„Nu voi pierde în faţa lui Joe Biden”, ar fi spus preşedintele. El şi-ar fi pierdut controlul într-o discuţie telefonică cu Brad Parscale, managerul de campanie, l-a înjurat şi, la un moment dat, a spus că îl va da în judecată, potrivit CNN şi The Washington Post.

Statele Unite au efectuat mai mult de 6 milioane de teste şi au înregistrat peste 1 milion de cazuri de Covid-19, până în prezent. Mai mult de 61.000 de oameni au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here