Tudose, Țuțuianu și Neacșu, pe punctul de a fi reprimiți în PSD

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Frământările interne cu implicații pe termen lung sunt departe de a fi rămâne de domeniul amintirilor în PSD, unde săptămâna aceasta se anunță a fi una de foc.

Două sunt fronturile pe punctul de a fi deschise.

Primul front

Potrivit surselor Universul.net, social-democrații se apropie cu pași repezi de un nou CEx sau chiar BPN menite să pregătească terenul pentru reprimirea în partid a garniturii de lideri care se refugiaseră în Pro România, e vorba de Mihai Tudose, Adrian Țuțuianu și Adrian Neacșu, în epoca Dragnea.

De altfel, luni dimineață, primul pas semnificativ în această direcție a fost făcut de fostul premier Mihai Tudose, care și-a anunțat, pe Facebook, demisia din formațiunea condusă de Victor Ponta. Relația dintre cei doi s-a degradat dramatic în ultimele luni și ireversibil începând cu momentul moțiunii de cenzură.

De altfel, ruptura oficializată azi de Tudose a fost precedată de o serie de atacuri reciproce pe care acesta din urmă și Victor Ponta și l-au adus.

Potrivit surselor Universul.net, reapariția în PSD a tripletei Tudose-Țuțuianu-Neacșu nu presupune, cel puțin nu într-o primă fază, și alocarea unor funcții de conducere pentru aceștia, cum ar fi șefia unor filiale. Acesta e un subiect însă care poate fi tranșat ulterior.

Al doilea front

Există însă o dimensiune a zbaterilor din PSD care a beneficiat de mai mult zgomot, e vorba de situația lui Niculae Bădălău, generată de jignirile fără precedent aduse românilor din străinătate.

Baronul de Giurgiu riscă în acest moment chiar excluderea din partid.

Aceasta a fost cerută până acum doar timid, organizația din Brașov ieșind în evidență în acest sens.

Problema social-democraților, însă, nu are de-a face atât de mult cu vreo reparație adusă diasporei, cât cu plătirea unor polițe așa cum s-a mai văzut în PSD și cu alte ocazii.

Pe scurt, în partid câștigă tot mai mult teren, arată sursele Universul.net, ideea că deputatul Niculae Bădălău s-ar fi hazardat cu ultimul său atac la adresa diasporei dinntr-un calcul meschin: să dea o palmă partidului după ce, la ultimul CEx, nu a fost numit secretar general al formațiunii.

Secretar general, în schimb, a devenit alt baron, Paul Stănescu (de la Olt), numit de Marian Ciolacu, noul șef al PSD, „garantul”. Iar Stănescu i-ar fi transmis deja lui Bădălău că ar fi cazul să se retragă singur, altfel sancțiunile pe care le va suporta ar putea merge până la excluderea din PSD.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here