UE intenționează să nu reînnoiască anul viitor contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

Presa internațională a aflat că Uniunea Europeană intenționează să nu reînnoiască anul viitor contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson pentru vaccinurile anti-Covid.

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor state membre UE, a decis că nu va reînnoi actualele contractele cu unele companii care produc vaccinuri bazate pe vectori virali”, conform Reuters, care citează oficiali ai Ministerului italian al Sănătății. 

Astfel, Uniunea Europeană dorește să se concentreze pe vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager, precum Pfizer și Moderna. 

Comisia Europeană solicită, totodată, clarificări de la compania Johnson & Johnson cu privire la anunțul „complet neașteptat” de a anula livrarea temporară a vaccinurilor anti-Covid către UE. 

Autoritățile sanitare americane analizează dacă există legătură între apariția a șase cazuri de tromboze după vaccinarea cu vaccinul Janssen. În total, în SUA au fost administrate 6,8 milioane de doze din acest vaccin.

Johnson & Johnson ar fi trebuit să-și înceapă livrările în Europa la începutul lunii aprilie, dar a întârziat lansarea din cauza problemelor de producție. Compania americană se angajase să livreze 55 milioane de doze către UE până la sfârșitul lunii iunie și alte 120 de milioane în al treilea trimestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here