Trei persoane ucise la Nisa, una fiind decapitată. Autorul a strigat: „Allah akbar”. Macron merge la Nisa

Sursa: News.ro

ACTUALIZARE. Numărul deceselor în atentatul islamist de la Nista a urcat la trei, potrivit News.ro. Poliţiştii francezi îndemnau populaţia, pe stradă, ”să se adăpostească”,iar Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a fost sesizat.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, o persoană ar fi fost tăiată la gât, iar alta ar fi fost decapitată – o informaţie neconfirmată oficial.

Corpul uneia dintre cele două femei a fost găsit în biserică, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de cotian.

O a doua femeie a fost ucisă în stradă, în timp ce încerca să se refugieze într-o cafenea vecină, potrivit aceleiaşi surse.

Un bărbat a fost de asemenea ucis.

ACTUALIZARE. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, urmează să se ducă la Nisa, după atentatul terorist care a avut loc joi în zona Bisericii Notre-Dame, al cărui autor a fost reţinut, strigând ”Allah akbar” şi soldat cu trei morţi şi mai mulţi răniţi, relatează Le Figaro, preluat de News.ro.

Primarul Nisei Christian Estrosi (Les Republicains) a anunţat presei venirea şefului statului.

”Îi mulţumesc preşedintelui Republicii, care m-a sunat şi care este în acest moment în drum pentru a veni aici, la Nisa, pentrua ne susţine”, a declarat Estrosi.

Palatul Élysée a confirmat ulterior această deplasare.

La scurt timp după vestea acestui nou atac, preşedintele francez s-a dus la celula de criză de la Ministerul de Interne, pentru a face bilanţul situaţiei împreună cu premierul Jean Castex şi ministrul de Interne Gérald Darmanin.

Premierul Jean Castex a venit la minister după ce a susţinut un discurs de prezentare a planului de reintrare în izolare din cauza epidemiei covid-19 la Adunarea Naţională.

Dupăun moment de reculegere în Adunare şi întreruperea şedinţei, reprezenanţi ai grupurilor parlamentare au luat cuvântul cu privire la planul Guvernului de reintrare în izolare, fără premier. Ei urmează să aprobe planul printr-un vot neconstrângător juridic.

Acest nou atac reaminteşte atentatul de la Nisa de la 14 iulie 2016, când un camion a intrat în mulţimea adunată pe Promenade des Anglais, la focul de artificii de Ziua Naţională, a ucis 86 de oameni şi a rănit alţi 458.

Ştirea iniţială. Un bărbat înarmat cu o armă albă a ucis, joi, o persoană şi a rănit mai multe altele, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa, după care a fost arestat, transmite News.ro.

Poliţişti naţionali  şi locali l-au arestat pe autorul atacului.

O echipă de genişti s-a dus la faţa locului.

Pista unui atentat terorist nu este exclusă.

”După ce am discutat cu Christian Estrosi la telefon, am prezidat o reuniune de cirză la Ministerul de Interne”, a anunţat, pe Twitte, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin.

Primarul Nisei Christian Estrosi s-adus la faţa locului.

”Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame”, a anunţat tot pe Twitter primarul oraşului.

Bazilica Notre-Dame se află pe bulevardul Jean Médecin, în centrul Nisei, un oraş însângerat de un atentat cu camionul de Ziua Naţională a Franţei în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here