Un român dă peste cap prețurile imobiliarelor din Austria: a dat 755.000 de euro pe o baracă de 12 metri pătrați

Locuitorii din St. Gilgen au văzut multe la viața lor, mai ales când vine vorba de „prețurile lunii” pentru locurile de baie și proprietățile de pe lacul Wolfgang, din Austria. Dar ce s-a întâmplat acum numesc doar „nebunie”. Pentru o baracă de 12 metri pătrați, un român a oferit o licitație publică de 755.000 de euro, scrie oe24.at.

Deși la prima vedere pare o cușcă pentru câine, a fost la fel de scumpă ca o vilă: baraca a costat 755.000 de euro.

Ca totul să fie și mai aberant, coliba respectivă, care în zilele ei bune era o cameră de duș, nu este conectată la rețeaua electrică, apă curentă și canalizare. Mai mult, terenul este în proprietatea Pădurilor Federale, iar contractul de concesiune este limitat până în 2024, scrie și Digi24.

Presa din Austria spune că această cocioabă a stârnit un interes uriaș, iar la licitație s-au înscris 20 de ofertanți, între care un fost consilier de stat și familia unui fotbalist profesionist, care s-a oprit cu oferta la suma de 600.000 de euro.

Românul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a oferit cea mai mare sumă și a câștigat licitația.

Autoritățile au eliberat anterior o autorizație de construire pentru o nouă clădire, așa că românul este liber să se apuce de treabă. Cel mai probabil, va investi într-o unitate de cazare, zona respectivă fiind cunoscută ca o destinație turistică exclusivistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here