Jurnalistă rusă, reţinută după ce a informat despre atacul asupra teatrului din Mariupol

Jurnalista rusă Maria Ponomarenko, care lucrează pentru portalul de ştiri RusNews, a fost reţinută după ce a informat despre „un presupus atac aerian rusesc” în martie asupra Teatrului Dramatic din oraşul ucrainean Mariupol (sud-est), unde se refugiaseră sute de civili, a informat miercuri agenţia Sputnik, citată de EFE, potrivit Agerpres.ro.

Un comunicat difuzat de serviciul de presă comun al tribunalelor din Sankt-Petersburg, preluat de agenţia rusă, menţionează că „tribunalul din districtul Oktiabrski s-a pronunţat asupra impunerii măsurii preventive de reţinere a Mariei Ponomarenko”.

Jurnalista arestată este acuzată că a difuzat public informaţii false despre activităţile forţelor armate ale Federaţiei Ruse, mai scrie Sputnik, principalul organ de propagandă al Kremlinului.

Potrivit comunicatului citat, Ponomarenko a publicat informaţia pe canalul ei de Telegram, a fost reţinută la 24 aprilie şi va rămâne în arest până la 22 iunie.

La 16 martie, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că acuzaţiile Kievului cu privire la un atac aerian rus asupra teatrului din Mariupol „nu corespund realităţii”, scrie Sputnik.

În ceea ce le priveşte, autorităţile ucrainene i-au acuzat pe ruşi că au lansat o rachetă asupra teatrului, în subsolurile căruia se refugiau circa 1.500 de persoane, şi au provocat aproximativ 300 de victime.

Mariupol se află în continuare sub asediul militarilor ruşi, notează EFE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here