Ursula von der Leyen va locui în clădirea Comisie Europene pe durata mandatului său

David SASSOLI - EP President meets with Ursula von der LEYEN - President-elect of the European Commission

Ursula von der Leyen la locui în clădirea Comisiei Europene pe durata mandatului său de șef al executivului european. Casă, cât la fi la Bruxelles la muncă, îi va fi o cameră de 25 de metri pătrați, aflată la câțiva metri de biroul său de la etajul 13 al clădirii Berlaymont.

„Putem confirma că doamna Von der Leyen a cerut să îi fie amenajat un spaţiu de locuit într-o cameră de circa 25 de metri pătraţi lângă biroul său pentru nopţile petrecute la Bruxelles”, au explicat colaboratorii săi, confirmând o informaţie a cotidianului german Die Welt, a scris Agerpres.

European Commission building in Brussels

Cât timp a fost ministrul Apărării, Ursula von der Leyen a avut un mic dormitor și în clădirea ministerului, ca să petreacă acolo nopțile din timpul săptămânii. Weekendurile le petrecea cu soțul și cei șapte copii la casa familiei din Hanovra, a scris Politico. Aici va rămâne reședința oficială a viitoarei șefe a CE.

„Ea a decis să îi fie amenajat acest spaţiu mic în clădirea securizată a Comisiei, mai degrabă decât să ia un apartament sau să se instaleze într-un hotel. În afară de securitate, această alegere are un avantaj practic, pentru că evită astfel incovenientele traficului din Bruxelles”, a notat Agerpres.

Președintele Comisiei Europene nu are o locuință de serviciu. Jean-Claude Juncker, aflat în ultima lună de mandat în fruntea executivului european, închiria o cameră de hotel cu 3250 de euro pe lună. Într-un interviu pentru Bild, luxemburghezul se plângea că nu poate vorbi cu invitați oficiali stând pe pat. El a subliniat că fiecare ambasador are o reședință și că șeful NATO are la dispoziție un palat.

Salariul președintelui Comisiei Europene este de 27.903,32 de euro brut pe lună (taxele se ridică până la 45%), la care se adaugă în fiecare lună o indemnizaţie de cazare de 4.185,50 de euro şi una pentru cheltuieli de 1.418,07 euro, a notat Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here