VIDEO. Coronavirus: O farsă a provocat panică într-un metrou din Moscova

Un tânăr pus pe șotii a provocat panică într-un metrou din Moscova după ce, purtând o mască medicinală, a simulat simptomele unei infecții cu virusul ucigaș din China.

Întreaga scenă a fost filmată și postată pe rețelele de socializare din Rusia. Clipul a fost atribuit un blogger rus cunoscut pentru farsele sale, „Kara.prank”, scrie The Moscow Times.

Între timp, farsorul a fost reținut de polițiști. Purtătoarea de cuvânt a Poliției, Irina Volk, a declarat agenției Interfax că autoritățile sunt acum pe urmele complicilor blogger-ului.

Blogger-ul – identificat de unele surse media ca purtând numele Karomat Dzhabarov – s-ar putea cu o pedeapsă de până la cinci ani în spatele gratiilor, sub acuzația de huliganism.

Peste 100 de persoane au murit luni din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus, iar numărul total al deceselor a depăşit 1.000, conform CNN. În China sunt peste 42.600 de cazuri de îmbolnăvire.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că răspândirea cazurilor de infecţii cu coronavirus între persoane care nu au fost în China ar putea fi „scânteia care devine un incendiu mai mare”, iar oamenii nu trebuie să permită ca epidemia să scape de sub control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here