VIDEO | Imagini incredibile filmate dintr-un blindat ucrainean care distruge două blindate rusești, în toiul luptelor din Mariupol

La Mariupol, care este asediat de peste o săptămână, încă mai au loc lupte aprige pe străzi. Videoclipul publicat de ucraineni arată în acțiune transportorul blindat de trupe BTR-4, care avariază mai întâi un tanc rusesc și apoi distruge complet unul dintre vehiculele militare, scrie onet.pl.

Orașul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, este asediat de trupele ruse de mai multe zile. Duminică, autoritățile ucrainene au anunțat că 2.187 de locuitori ai orașului au murit de la începutul invaziei. Ultimele provizii de alimente și apă se epuizează – a alarmat consiliul orășenesc. Conducerea militaro-politică a Ucrainei consideră că blocada de la Mariupol este „problema numărul 1”.

Un videoclip al luptei de la Mariupol, vazută din perspectiva unui BTR-4 ucrainean  un vehicul de luptă care trage cu un tun automat de 30 mm – a apărut pe web. Înregistrarea arată cum vehiculul blindat de transport de trupe, produs din 2008, mai întâi deteriorează grav blindajul tancului rusesc T-72B3M, apoi distruge vehiculul de recunoaștere BRM-1. „Până acum nu am văzut așa ceva”  citim în descrierea videoclipului postat pe Twitter Ukraine Weapons Tracker.

 Videoclipul este postat pe Twitter de Ukraine Weapons Tracker:

 

*Situație critică în Mariupol

Citată de agenția Ukrinform, Ludmyla Denisova, purtătoare de cuvânt din Ucraina pentru drepturile omului, a comunicat situația dramatică din Mariupol. „Situația este critică. 400.000 dintre cetățenii noștri sunt sub asediu. Nu au hrană, apă și căldură. Aceste bombardamente, care au loc aproape în fiecare oră, ucid acest loc și îl elimină de pe harta Ucrainei”, relatează Denisova.

„În [ultimele  n.red.] 24 de ore au avut loc cel puțin 22 de bombardamente (…). Peste 100 de bombe au căzut deja asupra orașului Mariupol” a informat autoritățil de la Mariupol, citate de agenția Reuters. S-a observat că rușii blocau orașul și trăgeau în ținte nemilitare.

Aproximativ o sută de bombe sunt lansate în timpul zilei, iar transportul ajutorului umanitar este blocat de armata rusă, a relatat Sergey Orlov, viceprimarul Mariupolului, într-un interviu pentru TVN24 BiS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here