VIDEO | Departamentul de Stat al SUA califică drept „şocantă” înregistrarea video cu un palestinian rănit legat pe un jeep militar israelian

Sursa foto: X.com

Departamentul de Stat al SUA a calificat luni drept „şocantă” înregistrarea video cu un prizonier palestinian legat de forţele israeliene pe capota unui jeep militar, îndemnând la o anchetă rapidă pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Am văzut acel videoclip, a fost şocant. Practica a fost absolut inacceptabilă. Oamenii nu ar trebui să fie niciodată folosiţi ca scuturi umane. IDF (armata israeliană) ar trebui să investigheze rapid ce s-a întâmplat, să tragă oamenii la răspundere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului, Matthew Miller, într-un briefing de presă.

Sâmbătă, forţele armatei israeliene au legat un palestinian rănit de capota unui jeep militar în timpul unui raid de arestare în oraşul Jenin din Cisiordania ocupată. Înregistrarea video a fost verificată de Reuters. Armata israeliană a declarat că soldaţii au încălcat protocolul.

Netanyahu: Luptele intense cu Hamas la Rafah sunt pe cale să se încheie, dar războiul va continua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here