VIDEO | Încă un centru de recrutare, incendiat. Cifrele arată că de la declararea mobilizării, numărul atacurilor a explodat

În localitatea Uriupinsk, regiunea Volgograd, clădirea biroului militar de înregistrare și înrolare a fost incendiată, potrivit canalului local de Telegram, Urupvest, și Baza, preluate de Novaia Gazeta.Europa.

Potrivit surselor citate, incendiul a fost provocat în jurul orei 4.00 dimineața. Date preliminare indică faptul că o persoană neidentificată a venit cu mașina până la intrarea în clădire, a coborât și a început să arunce cocktail-uri Molotov în clădire, scrie Baza.

Autorul a fost reținut, are 35 de ani și se numește Mihail Filatov. El a explicat și-a explicat gestul spunând că a vrut să-și facă cunoscută opoziția față de mobilizarea decretată de Vladimir Putin. VIDEO și – AICI

Potrivit Mediazona, de la începutul războiului, în Rusia au fost incendiate 54 de birouri de înrolare militare și clădiri administrative, iar 17 cazuri au avut loc în ultimele cinci zile, adică de la declararea mobilizării.

Duminică, 25 septembrie, în orașul Ruzaevka din Mordovia, un birou militar de înregistrare și înrolare a luat foc după ce două cocktail-uri Molotov au fost aruncate prin fereastra clădirii. În aceeași zi, clădirea administrației de lângă Gatcina, din regiunea Leningrad, a luat foc tot din cauza unor sticle cu un amestec combustibil.

Luni, 26 septembrie, în orașul Ust-Ilimsk, regiunea Irkuțk, un bărbat a deschis focul în biroului militar de înregistrare și înrolare, un comisar fiind grav rănit.

SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here