VIDEO | Iohannis: Dragi elevi, aveți ocazia să fiţi supereroi. Dragi dascăli, păşim pe un teritoriu necunoscut şi va fi nevoie de multă răbdare

Presedintele Klaus Iohannis participa la evenimentul de lansare a Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, elaborat de Guvernul Romaniei, in Bucuresti, miercuri 1 iulie 2020. Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohanis le-a transmis elevilor, în prima zi a anlui școlar 2020-2021, un mesaj în care face referire la măsurile excepționale luate pe fondul pandemiei de coronavirus. Fiecare dintre va avea ocazia să fie un supererou care, atunci când poartă mască, se spală pe mâini şi respectă recomandările cadrelor didactice, îşi ocroteşte părinţii şi bunicii, a arătat Iohannis.

Șeful statului a avut un mesaj și pentru cadrele didactice, subliniind că păşim pe un teritoriu necunoscut, motiv pentru care va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate, energie.

Mesajul integral al lui Klaus Iohannis:

Dragi elevi,

Chiar dacă astăzi începem un nou an școlar altfel decât erați obișnuiți, entuziasmul, nerăbdarea și bucuria de a reveni la școală au rămas neschimbate. Trecem cu toții printr-o situație care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărți sau în filme. Până când vom reuși să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viață, va trebui ca la școală să respectați câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră și a celor dragi. Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini și ascultă îndrumările cadrelor didactice, își ocrotește părinții și bunicii, cei mai expuși pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi și, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!

Dragi dascăli,

Frumoasa misiune pe care v-ați ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învățământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfășurării actului educațional în condiții sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi și cadre didactice. Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie, va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute. Sunt convins însă că veți reuși să îi însoțiți pe copii în fascinanta călătorie a cunoașterii, fie că vă veți afla alături de ei în clasă, fie la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line.

Vă doresc un an școlar cât mai bun și vă mulțumesc pentru implicarea voastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here