VIDEO | Mai bine la război decât în celulă: deținut rus, în lesă și tratat ca un câine / Imagini din tabăra militară în care Rusia formează unitățile de pușcăriași

Gulagu.net publică, în premieră, videoclipuri și fotografii din așa-numita „Tabără de coordonare” de lângă Lugansk. Aici, sunt formate, din deținuți de drept comun, companiile de pușcă motorizată ale unității militare 08807, iar totul se află sub controlul  departamentului de contrainformații militare din FSB și al Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Unul dintre cei care apar în filmări este chiar condamnatul Viktor Sevalnev, născut în 1979, indicativul de apel „Bunicul”. A fost adus aici în noaptea de 3-4 octombrie, din colonia penitenciară IK-3 a Serviciului Federal de Penitenciare din regiunea Kaluga. A fost rănit de două ori, șocat de obuz, în seara zilei de 20 noiembrie a reușit să-și sune soția și să îi spună că va fi dus în fața plutonului de execuție (toate detaliile – AICI).

De asemenea, în videoclip și fotografii, apare condamnatul Aleksei Fomin, adus din colonia penitenciară IK-7, regiunea Belgorod. A fost transferat în „tabără” în septembrie 2022. S-a pierdut contactul cu el din a doua jumătate a lunii noiembrie.

La sfârșitul videoclipului rulează câteva imagini dintr-o celulă, cu umilințele inimaginabile la care sunt supuși deținuții ruși. De altfel, notează Gulagu.net, din cauza unor asemenea umilințe, inclusiv bătăi și violuri, mulți aleg să scape plecând la război (fiind cooptați astfel în campania de recrutare a grupului de mercenari Wagner, controlat de Evgheni Prigojin).

INFO RUSIA | Wagner a golit pușcăriile ca nicio amnistie / Clemență pentru militari / Satul uitat de Putin / Calea spre colaps / Flota bătrână

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here