Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban a declarat că autorităţile nu au putut controla petrecerile desfăşurate după anunţarea rezultatelor la alegerile locale şi le-a transmis participanţilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, să se considere ”ca şi cum ar fi posibil infectaţi” cu noul coronavirus, notează Agerpres.

„În ceea ce priveşte organizarea alegerilor, noi am supravegheat ca tot ceea ce a însemnat activitate de campanie, procesul electoral din ziua votului, să se desfăşoare în conformitate cu regulile stabilite şi cea mai mare parte s-a desfăşurat. Ce nu am putut controla, pentru că nu aveam cum să controlăm, uman, sunt petrecerile care au fost organizate după câştigarea alegerilor. Aici, le recomand tuturor celor care au participat la astfel de petreceri, indiferent din ce formaţiune politică sunt, să se considere ca şi cum ar fi posibil infectaţi, pentru că la aceste petreceri, unele dintre ele le-am văzut şi la televizor şi pe online, nu s-au respectat regulile”, a spus Ludovic Orban, miercuri seară, la sediul MAI, întrebat despre un eveniment de campanie al PNL unde nu s-au respectat regulile de protecţie.

Premierul a participat la sediul MAI la o videoconferinţă cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea epidemiei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here