VIDEO | Tatăl unei fete din grupul de tineri din Bîrlad, infectați pe litoral: Și-au întrerupt vacanța din cauza acestei mascarade

30 de tineri din Bârlad, județul Vaslui, au fost luați de ISU de la mare și duși la spital cu microbuzele, după ce mai mulți dintre ei s-au îmbolnăvit de Covid-19. Au participat alături de alte zeci de persoane la o petrecere de majorat, după care o fată a început să se simtă rău. Tatăl uneia dintre adolescentele din grupul de tineri consideră acum că vacanța copiilor a fost întreruptă din cauza unei „mascarade”. El a declarat că nu crede în această „poveste”, atâta timp „cât statul mănâncă bani pentru ficare caz Covid” și a precizat că nu își va lăsa fiica la spital și că preferă să o trateze acasă cu aspirină și paracetamol.

Fata mea se află într-una din ambulanțele care se întorc acum din Constanta. De aseară, comunic continuu cu ea, mă ține la curent cu tot ce se întâmplă acolo. Mi-a spus că niciun coleg din grupul ei nu strănută, nu tușește, toți sunt sănătoși, dar supărați că sunt nevoiți să se întoarcă acasă mult mai devreme. Au plecat pe litoral vinerea trecută și urmau să se întoarcă vinerea asta. Și-au întrerupt vacanța din cauza acestei mascarade.

Nu cred în povestea asta atât timp cat statul „mănâncă” bani pentru fiecare caz de COVID-19 raportat. Pentru autoritățile sanitare, starea în care suntem e ideală pentru că acum se fac foarte mulți bani”, a declarat publicației Vremea Nouă tatăl unei fete care face din grupul de adolescenți suspicionati de COVID-19.

Vom sta în amorțeala asta și ne vom obișnui cu măștile și cu luatul temperaturii, apoi vor veni cu alte măsuri și mai restrictive, iar noi vom tăcea în continuare până vom rămâne fără niciun drept. În acel moment ne va fi foarte greu să mai facem ceva. Cum vă explicați că tatăl acelei fete, despre care se spune că este pacientul zero, a fost după ea la mare, să o aducă acasă. Dacă el este contact direct al fetei, nu trebuia izolat de urgență?

De ce a fost lăsat să meargă prin tară, deși sunt suspiciuni că și el ar putea avea virusul? Totul e cusut cu ață albă. De asta i-am și spus fetei că în momentul când ajunge acasă, va sta în izolare, dar la spital eu nu o duc sub nicio formă. Nu are ce căuta acolo. O tratez acasă cu paracetamol și aspirină, medicamentele care se dau și în spital„, a mai spus acesta.

*Adolescenții vasluieni aduși cu microbuzul de la Costinesti, testați pozitiv la noul coronavirus

Zece adolescenți dintre primii 17 aduși de pe litoral cu autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui au fost depistați cu noul coronavirus în urma testelor efectuate la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Barlad, unde au fost internați, a declarat directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Mihaela Vlada.

Potrivit conducerii DSP, se așteaptă rezultatele testelor pentru alți 12 adolescenți care au intrat în contact cu o tânără depistată cu noul coronavirus.

Tinerii ar fi participat la o petrecere de majorat, după care au plecat la mare, printre ei aflându-se o adolescentă care s-a testat pentru a vedea dacă este infectată cu SARS-CoV 2 deoarece prezenta simptome specifice, dar nu a așteptat rezultatul testului. Acesta a ieșit însă pozitiv.

La cererea Direcției de Sănătate Publică Vaslui și în urma analizei Comandamentului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Vaslui, ISU a deplasat două autospeciale pentru a reloca de pe litoral un grup de tineri despre care ar exista indicii că ar fi contacti direcți ai unei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV 2.

Miercuri dimineață au sosit la Barlad un număr de 17 copii care au fost testați, câțiva dintre ei fiind simptomatici. Un microbuz trimis de ISU Vaslui a adus în cursul zilei de miercuri încă 12 copii care au fost duși la spitalul din Barlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

DSP Vaslui în colaborare cu DSP Constanta derulează o ancheta epidemiologică în acest caz.

4 COMENTARII

  1. Nu vă e rușine ,.!! După declarația președintelui nu mai cred in datele furnizate de comitetul de înmormântare national….!!.. totul e campanie electorală..iar sirianul să-și vadă de minciunile lui… umblă prin țară că o curca beata.. ieri a fost la Brașov,și ce credeți că a zis boul…că unitatea de ATI va fi gata în anul 2023!!!…,!!! morții mă-tii de bou…de ce n-ai zis că în 3030??.. că tot un drac e… totul e o lăbăreală…și ca căcatul să aibă moț a mai venit alt troglodit … să vadă ce ??..un căcat pe băț..!!!!..deci frați români în Brașov se va discuta de ATI după 2023….sper că să dispară până atunci criminalii ăștia..

    • Dobitocule, vad ca vii si pe acest ziar ca sa-ti deserti sacul de mizerii, n-am vazut nesimtit mai mare, poate doar la psdisti si bunaoara, in Vaslui, unde covidiotii umbla liberi si se duc sa se distreze la mare! Cata inconstienta si nesimtire la toti astia!

  2. E normal daca nu crezi sa stai acasa si sa nu crezi , dar daca te duci infectat la mare constient si ii expui si pe altii asta este nu doar lipsa de respect , inconstienta sau diletantism( unul dintre parinti este asistent pe salvare) dar se poate duce catre terorism biologic .
    Stai acasa si te ingrijeste de boala , apoi te poti duce unde vrei . Inteleg ca tinerii au asteptat vacanta la mare , dar in viata este necesar sa te gandesti nu doar la dorintele tale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here