VIDEO | Wagner Prigojin: Deţinuţi ruşi care au luptat în Ucraina timp de şase luni, amnistiaţi şi eliberaţi

Sursa: captură video

Un prim grup de deţinuţi ruşi a fost amnistiat şi eliberat după ce a acceptat să lupte în Ucraina, anunţă joi şeful grupului paramilitar rus Wagner Evgheni Prigojin, ai cărui oameni luptă pe front în Ucraina alături de armata rusă, relatează AFP, citată de News.ro.

Prigojin, un sulfuros om de afaceri rus, apropiat preşedintelui rus Vladimir Putin, care comunică în mod susţinut de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, apare într-o înregistrare video alături de bărbaţi ale căror feţe sunt blurate.

”Aţi muncit până la capătul contractului vostru. Aţi muncit onorabil, cu demnitate”, declară el în această înregistrare video difuzată pe agenţia rusă de presă RIA Novosti.

Prigojin îndeamnă societatea rusă ”să-i trateze cu cel mai mare respect” pe aceşti oameni, care au luptat timp de şase luni în schimbul libertăţii lor.

”Să nu beţi prea mult, să nu vă drogaţi, să nu violaţi femei, să nu faceţi prostii”, le spune Prigojin – el însuşi un fost condamnat, devenit om de afaceri.

Combatanţii grupului Wagner se află în prima linie în Bătălia de la Bahmut, un oraş pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească – fără succes – din vară, un oraş devenit un loc de pierderi grele şi de distrugeri de ameble părţi.

Înainte de Războiul rus din Ucraina, mercenari din Wagner au fost văzuţi în Siria, Libia şi în mai multe ţări din Africa.

În septembrie, a fost difuzată o înregistrare video pe reţele de socializare în care Evgheni Prigojin este surprins în curtea unei închisori propunându-le deţinuţilor să lupte în Ucraina.

”Dacă ajungeţi în Ucraina şi decideţi că nu e de voi, vom considera asta o dezertare şi vă vom împuşca. Întrebări, băieţi?”, declara el în această înregistrare video.

El le-a ordonat să nu se predea şi a precizat că recruţii vor avea grenade asupra lor, în cazul în care sunt prinşi.

”Dacă muriţi, corpul vă va fi repatriat în locul pe care l-aţi scris în formular”, mai declara el.

Societatea lui Prigojin, Concord, nu a confirmat şi nici nu a dezminţit faptul că persoana care se exprima în înregistrarea video este omul de afaceri.

”Dacă aş fi fost deţinut, aş fi visat să fac parte din această echipă amicală, pentru a-mi putea răscumpăra nu doar datoria faţă de patrie, ci şi pentru a o rambursa cu dobândă”, anunţă Concord, citându-l pe Prigojin.

Amenzi în cascadă pentru o pensionară care a criticat războiul lui Putin. Localnicii din Karelia au strâns banii în câteva ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here