Vosganian, minciuni de câteva ori mai mari decât procentele ALDE, pe tema Covid

Sursa: INQUAM/George Călin

Deputatul ALDE Varujan Vosganian, afiliat grupului PSD din Parlament, aruncă în spațiul public o minciună. În România, scrie Vosganian pe Facebook, „necropsiile sunt interzise”, în cazul pacienților decedați de Covid-19.

Doar că, surpriză! La începutul lui iulie, Sabrina Zurac, profesor de anatomopatologie și directorul medical al Spitalului Colentina, înșira public concluziile șocante ale autopsiilor făcute la spitalul său, pe pacienții uciși de Covid.

În aceeași intervenție, secundul lui Tăriceanu scoate de la naftalină o declarație de acum o lună, făcută de un director OMS, dar rectificată ulterior. „Studiile detaliate cu privire la răspândirea virusului corona în diferite țări au arătat că asimptomaticii pot contamina în foarte rare cazuri. Declarația aparține Mariei van Kerkhove, un fel de epidemiolog-șef al OMS”, scrie Varujan Vosganian. Doar că Organizația Mondială a Sănătății a venit cu lămuriri suplimentare a doua zi, arătând că afirmația epidemiologului nu era bazată pe date publice care să o susțină.

Postarea integrală a lui Varujan Vosganian:

  • Organizația Mondială a Sănătății: „Studiile detaliate cu privire la răspândirea virusului corona în diferite țări au arătat că asimptomaticii pot contamina în foarte rare cazuri.” Declarația aparține Mariei van Kerkhove, un fel de epidemiolog-șef al OMS.
  • În consecință, este deosebit de important să știm, în cadrul informărilor Grupului de Comunicare Strategică, numărul asimptomaticilor în totalul cazurilor active și al cazurilor zilnice, ca să putem avea o imagine reală cu privire la pericolul epidemiei. Altminteri, nu facem decât să inducem degeaba panică în rândul populației și să ne întrebăm întruna cui folosește.
  • S-au făcut și în România studiile de care vorbește Maria van Kerhkove? Dacă da, cu ce rezultat? Dacă nu, de ce nu?
  • Ce e toată secretomania asta în jurul bolii? Nu cunoaștem ponderea asimptomaticilor. Necropsiile sunt interzise.
  • Profilul medical al persoanelor decedate nu se mai publică.
  • În prezent, avem zilnic patru sute de cazuri. Și dacă dintre acestea 75-80% nu prezintă simptome și nu contaminează, cât de mare este gravitatea epidemiei? Se justifică, într-o atare situație, ținerea populației într-o stare permanentă de presiune psihică și, practic, trecerea României pe on-line?

Coincidență sau nu, Vosganian s-a făcut remarcat de-a lungul timpului prin relațiile sale sulfuroase cu oameni de afaceri apropiați de Rusia și chiar prin susținerea unor proiecte economice inițiate de Kremlin, aflate în contradicție cu interesele geostrategice ale României. Cel mai notoriu episod de acest fel din controversata carieră politică a lui Vosganian s-a consumat în 2008 când era ministrul Economiei. Spre surpriza partenerilor americani, Vosganian a declarat că România sprijină proiectul gazoductului South Stream, inițiat de Gazprom, și că este gata să i se alature dacă va fi invitată de Moscova.
Cu doi ani în urmă, Comisia Europeană respinsese propunerea premierului Tăriceanu ca Vosganian să devină comisar european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here