Zelenski avertizează că ofensiva Rusiei nu se va limita la Ucraina: „Cu cât această fiară va mânca mai mult, cu atât va vrea mai mult”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat ţările occidentale că războiul declanşat de ruşi nu se va limita la Ucraina şi că atacarea libertăţilor va afecta restul lumii, relatează cnn.com.

Într-un interviu la postul ABC, Zelenski a subliniat necesitatea asigurării spaţiului aerian al Ucrainei.

„Nu îi putem permite Rusiei să fie activă acolo, pentru că ne bombardează, trimite rachete, elicoptere, avioane de război… Noi nu ne controlăm spaţiul aerian”, a afirmat preşedintele ucrainean.

El a precizat că este de părere că preşedintele american Joe Biden “poate face mai multe” pentru a opri războiul. “Sunt sigur că poate şi mi-ar plăcea să cred asta. Este capabil”.

Zelenski a declarat că rachetele ruşilor lovesc structuri civile, inclusiv universităţi şi spitale de copii.

El a avertizat că războiul va afecta şi restul lumii. „Toată lumea se gândeşte că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă a libertăţii. Şi când limitele drepturilor şi libertăţilor sunt încălcate, atunci trebuie să ne protejaţi. Pentru că noi vom fi primii. Apoi va veni rândul vostru. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, cu atât va vrea mai mult.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here