Zona crepusculară: Al doilea medic rus, căzut de la etaj. Căzuse în dizgrație din cauza Covid-19

Sursa: Pexels

Un al doilea medic rus a căzut dintr-o clădire a spitalului într-o săptămână, în timp ce sistemul de sănătate al țării continuă să se lupte cu pandemia coronavirusului, transmite The Moscow Times. Potrivit publicației citate, autoritățile au declarat decesul ei un accident tragic.

Natalia Lebedeva, medic ofițerul șef la un centru de pregătire pentru cosmonauți din afara Moscovei, a plonjat, vineri, de la fereastra unui salon din spitalul în care fusese internată cu simptome Covid-19, la începutul săptămânii trecute.

„Natalia Lebedeva a murit tragic, într-un accident petrecut 24 aprilie”, a declarat un reprezentant al angajatorului femeii, Agenția Federală Micro-Biologică.

Potrivit instituției, moartea Nataliei Lebedeva este cercetată în comun cu Comitetul de Investigații al Rusiei.

Relatări neconfirmate oficial, care citează spusele unor colegi de-ai femeii, au sugerat că Lebedeva ar fi putut să se sinucidă după ce s-a confruntat cu acuzații că a permis extinderea unui focar Covid-19 care a afectat personalul medical din unitatea la care lucra. Lebedeva ar fi contractat Covid-19 de la colegii de la Star City, pe care i-a ajutat să se interneze.

Știrea morții Lebedeva vine la câteva zile după ce medicul-șef al unui spital din Siberia, transformat în centru de tratare a cazurilor de coronavirus, a căzut de la etajul cinci al clădirii, după discuții avute cu oficialii din domeniul sănătății. S-a spus că Yelena Nepomnyashchaya, care se opusese admiterii pacienților cu Covid-19 din cauza lipsei de echipament de protecție și a lipsei de instruire a personalului, a ajuns în stare critică.

Numele lui Lebedeva apare alături de alți 71 de medici ruși și belaruși care au murit din cauza complicațiilor legate de coronavirus, într-o listă neoficială compilată de colegii lor, suspicioși cu datele raportat oficial.

Șeful centrului spațial rus a declarat că, până luni, 111 lucrători din industria de profil fuseseră infectați cu Covid-19, dintre care trei au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here