Foto: INQUAM/George Călin

Niciun loc nu este liber la secțiile ATI COVID-19 la spitalele de linie I „Matei Balș” și „Victor Babeș” din Capitală. Situația este gravă și la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde mai este un singur loc liber. În toate cele trei unități medicale, în terapie intensivă sunt în total 34 de pacienți, scrie rohealthreview.ro.

”În acest moment toate cele 20 de paturi de la terapie intensivă sunt ocupate. Avem un potențial de extindere la 60 de paturi de ATI, dar nu avem personal. Este un deficit de personal de ATI în toată țara. Ar fi nevoie de un asistent de ATI la 2 paturi, un medic la 2-3 paturi și o infirmieră la cinci paturi. Și personalul acesta este pe tură. Noi trebuie să acoperim 24 de ore. Deci e nevoie de mai multe ture”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ”Prof. Matei Balș”, pentru rohealthreview.ro și Sănătatea.TV.

Și dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș” din București, a declarat că toate paturile de la terapie intensivă din spital sunt ocupate:

Toate paturile din terapie intensivă din spitalul nostru sunt ocupate în acest moment. Sunt ocupate de câteva săptămâni bune. Avem 9 paturi în secția de terapie intensivă, așa sunt dotate toate spitalele de boli infecțioase din țară. (…) Toți acești 9 pacienți din terapie intensivă au o stare critică. (…) Din peste 2.500 de persoane internate în spital în decursul celor 3-4 luni de zile, toate cu COVID, în terapie au ajuns 10% dintre ele, poate chiar mai puțin. (…) Ventilatoarele sunt egale cu numărul de paturi și sunt toate funcționale”

”În Institutul Marius Nasta avem 6 paturi destinate terapiei intensive pentru pacienții cu COVID-19. Din acest total, cinci paturi sunt ocupate. Mai avem doar un pat liber. Însă pe secția COVID avem doi pacienți în stare gravă, ce pot necesita în orice moment transfer la terapie intensive. Secția de Terapie intensivă este una nouă, echipată, dar din păcate suntem la capacitate maximă. Avem un personal medical bine pregătit pentru asistarea pacientului cu afectiuni respiratorii, dar insuficient pentru afluxul de pacienți pe care l-am văzut în ultimele zile și cu care ne putem confrunta în perioada următoare din perspectiva COVID”, a declarat asist. univ. dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Potrivit rohealthreview.ro, locuri la terapie intensivă mai sunt la Spitalul Clinic Colentina și spitalul militar ROL 2.

Articolul integral pe rohealthreview.ro

450 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 12.524 de teste prelucrate, iar alte 20 de decese au fost raportate. Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 27.746, iar numărul deceselor la 1.687.

237 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, cu 15 mai mulți decât ieri, potrivit datelor publicate joi de Grupul de comunicare strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here