Boris Johnson speră că Ungaria se va opune amânării Brexitului

Boris Johnson încearcă să vadă dacă e posibil ca Ungaria să blocheze o viitoare cerere a Londrei de amânare a Brexitului dincolo de 31 octombrie, a scris The Telegraph, un cotidian apropiat de conservatori. Orice decizie privind acordarea de mai mult timp Marii Britanii trebuie aprobată în unanimitate de cele 27 de state-membre.

Trei miniștri britanici au organizat săptămâna aceasta întâlniri cu ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a scris The Telegraph. Un oficial din cadrul guvernului Johnson a spus, pentru The Sun, alt cotidian pro-Brexit, că Viktor Orban este liderul european care simpatizează cel mai mult cu demersul britanicilor de a ieși din UE.

Potrivit legii, Boris Johnson este obligat să ceară o amânare a Brexitului, dacă nu obține un acord până la 19 octombrie, adică după summitul european. Un document prezentat vineri într-un tribunal scoțian a arătat că executivul se va conforma legii. Dar nimic nu îl obligă pe premierul britanic să și obțină mai mult timp de la Uniunea Europeană.

Boris Johnson a spus că mai bine ar fi mort într-un șanț decât să ceară o amânare a Brexitului. Încă din timpul campaniei interne pentru șefia Partidului Conservator, el a promis că Marea Britanie va ieși din UE la 31 octombrie, cu sau fără acord. Premierul britanic a spus că ultima sa propunere pentru modificarea acordului de Brexit este finală și că UE are de ales – ori acceptă, ori „No Deal”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here