Ce se întâmplă cu spitalul Floreasca, rămas fără acreditare? Anunț oficial de la Ministerul Sănătății

Inquam Photos / Mircea Manole

Spitalul Floreasca va continua să funcționeze normal și să trateze pacienți, deși a rămas fără acreditare după incidentul cu pacienta care a luat foc pe masa de operație, a precizat Ministerul Sănătății. Serviciile medicale vor continua să fie decontate, a mai spus ministerul, care îi răspunde astfel fostului șef al CNAS, Lucian Duță. Acesta spusese că lipsa acreditării înseamnă imposibilitatea de a deconta serviciile medicale. Ministerul l-a acuzat pe Duță că răspândește „fake news”.

„Știrea falsă lansată de ex-președintele CNAS Lucian Duță, o intoxicare pe care Ministerul Sănătății o demontează

Având în vedere declarațiile făcute de către Lucian Duță, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, cu privire la suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgență București, care ar atrage nedecontarea serviciilor medicale în această unitate medicală, Ministerul Sănătății precizează următoarele:

Declarațiile fostului președinte CNAS, Lucian Duță sunt lipsite de responsabilitate și denotă o lipsă de cunoaștere a legislației în domeniu. Este regretabil că persoane care lucrează în sistem și care, mai mult, au deținut funcții de conducere în cadrul sistemului sanitar recurg la astfel de metode menite doar să mascheze propriile probleme pe care le au în Justiție.

Atragem atenția că, răspândirea de știri false, nefondate, induc în eroare opinia publică și afectează pacienții care au nevoie de servicii medicale de calitate și tratament corespunzător.

Pentru o corectă informare, MS precizează, încă o dată, că autoritatea care poate suspenda acreditarea unui spital este ANMCS, nu Ministerul Sănătății. Mai mult, măsura nu afectează activitatea medicală a unității sanitare sau contractul pe care unitatea l-a încheiat cu CNAS în vederea decontării serviciilor medicale. Procedura suspendării acreditării nu este prevăzută în contractul cadru.

Spitalul Floreasca va funcționa normal și va asigura servicii medicale pentru pacienți, ca și până în prezent. Măsura este una administrativă și a fost activată ca urmare a necomunicării în termen de 24 de ore, către ANMCS, a unui eveniment, așa cum prevede legislația. Managementul unității sanitare va avea obligația ca, în termen de 5 zile, să transmită către ANMCS un Plan cu măsuri care să vizeze remedierea elementelor ce au dus la evenimentul în cauză.” a scris Ministerul Sănătății pe pagina oficială de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here