Cod Galben de ploi însemnate cantitativ

Cod Galben de ploi însemnate cantitativ în vestul și nordul țării, valabil de astăzi până mâine la ora 14. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea, atenționarea este valabilă de mâine după-amiază până miercuri seară. Ploi și ninsori abundente în Moldova.

Temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1.700 m în Carpații Occidentali și la peste 1.200 m în nordul Carpaților Orientali, va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

În vest și la munte, temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45-60 km/h, spulberând zăpada pe crestele montane înalte.

Avertizarea pentru restul țării intră în vigoare luni, ora 14, până miercuri la ora 20.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-60 l/mp.

Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania.

În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la peste 1.500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here