Sesiunea plenară de săptămâna viitoare a Parlamentului European va avea loc la Bruxelles, şi nu la Strasbourg, din motive de forţă majoră, anunţă preşedintele legislativului UE, David Sassoli, joi seara, informează Agerpres.

Astăzi la 18:00, am primit un raport actualizat de la Serviciul Medical al Parlamentului European privind evoluţia COVID-19 care afirmă că riscurile pentru sănătate sunt considerate a fi semnificativ mai mari dacă sesiunea plenară de săptămâna viitoare a Parlamentului are loc la Strasbourg’‘, informează Sassoli într-o declaraţie postată pe site-ul PE.

”Pe baza acestui raport, din cauza unui caz de forţă majoră, am decis că nu sunt întrunite condiţiile de securitate necesare pentru transferul obişnuit al Parlamentului European la Strasbourg pentru sesiunea plenară de săptămâna viitoare. Sesiunea plenară va avea loc în mod excepţional la Bruxelles. Parlamentul se angajează să reprogrameze o sesiune plenară la Strasbourg în conformitate cu tratatele”, adaugă oficialul european.

Sassoli mai spune în declaraţia sa că a informat autorităţile franceze în legătură cu această decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here