Culmea tupeului la Bârlad. Stimulentul de COVID în valoare de 2.500 de lei, încasat ilegal de electricieni, zidari sau fochiști

Situație absolut ireală la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, unde mai mulți angajați au primit ilegal stimulentul de risc de 2.500 de lei, acordat în mod normal doar celor care au fost implicați direct în activități ce i-au expus riscului de infectare cu noul coronavirus, relatează barladulmeu.ro.

Descoperirea a fost făcută în urma unui control al Curții de Conturi Vaslui, efectual în luna iunie.

Concret, 14 salariați ai unității, angajați pe posturi de electrician, spălătoreasă, tâmplar, zidar, fochist, instalator au fost premiați cu 2.500 de lei, stimulentul de risc.

„Prin Dispoziția nr. 694/21.05.2020, privind acordarea stimulentului de risc pe perioada stării de urgență, conducătorul unității sanitare a stabilit acordarea stimulentului de risc unui număr de 402 salariați în luna aprilie 2020, din care 388 persoane stabilite inițial și 14 persoane stabilite suplimentar”, menționează raportul Curții de Conturi.

Ca să „dovedească” faptul că cei 14 electricieni, fochiști, zidari etc. meritau să fie răsplătiți fără deosebire de medicii, asistentele și infirmierele care au intrat în contact direct cu bolnavii de coronavirus, conducerea spitalului s-a acoperit de hârtii.

Referate, rapoarte și alte documente prezentate de șefii angajaților premiați, prin care au căutat să convingă Curtea de Conturi că aceștia nu au luat bani de pomană.

Citește articolul integral pe barladulmeu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here