Viorica Dăncilă a declarat, la deschiderea anului şcolarla Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea, Hunedoara – că vrea ca un număr cât mai mare de elevi să ajungă la facultate şi să facă performanţă. Premierul a precizat că educaţie înseamnă o viaţă mai bună pentru copii, ieşirea din sărăcie şi combaterea violenţei domestice.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că România poate creşte numai dacă educaţia se dezvoltă, precizând că pentru a atinge acest obiectiv este nevoie de un consens naţional pe termen lung între toate partidele politice, informează Mediafax.

„Am participat astăzi (luni – n.r.), cu multă emoţie, la deschiderea anului şcolar, la Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea din Hunedoara, o comunitate mică, dar care merită, ca orice alt loc din România, oportunităţi solide de educaţie şi dezvoltare. Am credinţa că România va creşte doar dacă educaţia va creşte. Şi pentru aceasta e nevoie de un consens naţional pe o perioadă lungă între toate formaţiunile politice. E nevoie de maturitate, astfel încât, orice guvern ar fi la putere, să aibă sprijinul necondiţionat pentru a dezvolta educaţia românească”, a scris Viorica Dăncilă, luni, pe Facebook.

Şeful Executivului a adăugat că Guvernul va continua investiţiile în educaţie, pentru a avea un act educaţional modern şi performant.

„Guvernul României va continua investiţiile în educaţie şi reformarea sistemului de învăţământ, aşa încât să avem un act educaţional modern şi performant, capabil să dea României noile generaţii de tineri profesionişti. Dragi profesori şi educatori, vă felicit şi vă mulţumesc pentru munca nobilă şi pentru lucrurile frumoase şi importante pe care le faceţi zilnic! Dragi elevi, mult succes în noul an şcolar! Să nu uitaţi nicicând că în educaţie stau şansele voastre şi viitorul României!”, a conchis Dăncilă.

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă încep, luni, cursurile anului şcolar 2019 – 2020, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here