De ce a mințit un autor de mare succes că soția sa a fost ucisă de un criminal în serie, că a vorbit cu zeci de asasini și că s-a antrenat la FBI

Sursa: Wikipedia

Devenit un faimos expert în criminali în serie, dar și autor cu vânzări de milioane de exemplare, Stéphane Bourgoin a admis recent că experiența sa profesională este, în mare parte, rodul unor invenții, la fel și unele episoade din viața sa personală, potrivit The Guardian.

O anchetă online l-a expus ca mincinos în serie pe autorul francez, Stéphane Bourgoin, ale cărui cărți despre ucigași în serie s-au vândut milioane de exemplare în Franța.

Bourgoin este autorul a peste 40 de cărți și este privit ca un important expert în ucigași, de-a lungul timpului apărând în emisiuni și documentare pe această temă. Bărbatul a susținut că a intervievat peste 70 de ucigași în serie, că a beneficiat de instrucție la baza FBI din Quantico, Virginia, și că propria lui soție a fost ucisă, în 1976, de un bărbat care, doi ani mai târziu, în arest fiind, a recunoscut o duzină de crime.

În ianuarie, grupul anonim 4ème Oeil Corporation l-a acuzat că a mințit despre trecutul său, iar Stéphane Bourgoin a recunoscut, în presa franceză, că soția despre care susținea că fusese ucisă de un criminal în serie, nu a existat niciodată. El a recunoscut, de asemenea, că nu s-a antrenat niciodată în bazele FBI, că nu l-a intervievat niciodată pe Charles Manson, că a întâlnit mult mai puțini ucigași decât pretinsese și că nu a activat niciodată ca fotbalist profesionist.

„Minciunile m-au pus la pământ. Am ajuns la momentul bilanțului”, a declarat Bourgoin, pentru Paris Match, săptămâna trecută, în primul său interviu după lansarea acuzațiilor la adresa sa.

Într-un amplu interviu, acordat marți publicației Le Parisien, el a mers mai departe, descriindu-se drept mitoman. „Îmi recunosc complet greșelile. Mi-e rușine că am mințit, că am ascuns lucruri”, a spus Bourgoin.

Soția despre care afirmase că a fost ucisă nu a existat niciodată, a recunoscut el. A dezvăluit totodsată că a fost inspirat de cazul unei tinere, Susan Bickrest, pe care o cunoscuse într-un bar din Florida. În 1975, Bickrest, în vârstă de 24 de ani, a fost ucisă de criminalul în serie, Gerald Stano, care ulterior a mai recunoscut omorrârea altor 41 de femei. Gerald Stano a fost executat în 1998.

Pentru Le Figaro, Stéphane Bourgoin a declarat că a considerat că are nevoie de consiliere psihologică și că „toate aceste minciuni sunt absolut ridicole, pentru că, dacă ar fi să ținem cont în mod obiectiv de lucrările mele, cred că ele erau deja suficiente”. Bourgoin a mai arătat că a exagerat și a mințit despre viața sa întrucât a simțit mereu că nu este cu adevărat iubit: „Îmi pare rău profund și sincer. Mi-e rușine de ceea ce am făcut, este absolut ridicol”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here