Ministrul Educației: Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea avea loc în iulie şi nu vor viza materia semestrului al ll-lea

Foto: Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat marţi că data exactă privind reluarea cursurlor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenţii şi cadrele să fie în siguranţă. Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea avea loc în iulie şi nu vor viza materia semestrului al ll-lea.

„Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene, pentru a corela măsurile pe care urmează să le luăm. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului, cu care am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor şi finalizarea cu succes a anului şcolar 2019 – 2020. Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurlor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă”, a declarat ministrul, potrivit News.ro.

Monica Anisie a precizat că probele scrise ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie.

„Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a IV şi a  VI-a şi olimpiadele naţionale”, a adăugat Monica Anisie.

Situaţia şcolară se va încheia cu minimum 2 note şi cu nota de la teză, unde este cazul. Subiectele de teză vor fi realizate pa baza a ceea ce s-a predat până la data de 11 martie, când au încetat cursurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here