Deputatul PNL Alexandru Muraru cere înființarea unei comisii pentru anchetarea derapajelor de la Televiziunea Română și Radioul Public

  Inquam Photos / Liviu Chirica

  Deputatul Alexandru Muraru (PNL Iaşi) solicită, într-un comunicat remis presei, constituirea unei comisii parlamentare speciale de anchetă pentru activitatea Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune, considerând că respingerea raportului de activitate „nu ar fi suficientă” pentru a afla „nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii”.

  Comisie specială de anchetă pentru Televiziunea Publică şi Radioul Public! Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii

  Situaţia din ultimii ani din televiziunea şi radioul public trebuie urgent investigată oficial.

  Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înfiinţată în acest scop.

  Conform regulamentului Camerei Deputaţilor acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputaţi din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înfiinţarea acestei comisii.

  Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSd şi de instigare a populaţiei pentru nerespectarea măsurile de protecţie împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliştilor credibili şi incomozi, invitarea cu predilecţie a comentatorilor politici refuzaţi de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuţi ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri şi multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament.

  Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei pesediste şi al deturnării din banii publici din aceste instituţii.

  Cele două instituţii de media publice au purtat cu neruşinare o campanie de susţinere a PSD în ultimii ani.

  Prin conducerilor SRTV şi SRR şi prin cei care coordonau ştirile şi principalele talk show-uri, dar şi prin alţi pioni transformaţi în „realizatori” sau „producători”, în ultimii ani, orice echilibru politic a fost deturnat în favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea României din UE, iar în ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor măsurilor administrative şi medicale.

  Publicul trebuie să afle realitatea din aceste instituţii!

  Jurnaliştii, angajaţii şi colaboratorii trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa oficial, nu pe la colţuri, în vreme ce deputaţii care vor compune comisia trebuie să solicite documente şi expertize oficiale asupra contractelor, plăţilor, înţelegerilor încheiate de aceste două instituţii.

  Acest exerciţiu de audiere publică din forul suprem al democraţiei ar fi o dovadă suplimentară că noua coaliţie guvernamentală este dispusă să facă ordine în instituţiile publice, să demareze reforme şi să trimită pe cei vinovaţi în faţa organelor de anchetă.

  Spre exemplu, există jurnalişti dispuşi să depună mărturie cum, ani de zile, ştirile favorabile despre PNL şi preşedintele Iohannis erau refuzate sau, prin diferite metode specifice de manipulare în audiovizual, făcute să cadă în irelevanţă.

  De asemenea, ceea ce s-a întâmplat la studiourile teritoriale, în evenimentele publice organizate sau refuzate (editorial şi financiar) de SRR şi SRTV, trebuie, de asemenea, investigat în detaliu.

  În altă ordine de idei, întâlnirile cu conducerea cu CNA reprezintă o iluzie că se va petrece ceva folositor pentru opinia publică, atât timp cât conducerea CNA a protejat mereu conducerea SRTV şi SRR, dat fiind că PSD este partidul care a impus cele trei conduceri.

  Deputat Alexandru MURARU

  Vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here