Eșec în găsirea pasagerilor din microbuzul în care a călătorit bărbatul cu coronavirus

Sursa: Pexels

Doar patru dintre cei 17 pasageri ai microbuzului în care a călătorit bărbatul de 72 de ani din Galaţi, confirmat cu coronavirus, au fost identificaţi în cadrul anchetei epidemiologice derulate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), a declarat, duminică, prefectul Lucian Avrămescu, citat de Agerpres.

Microbuzul a făcut o oprire, iar din el au coborât pasageri şi la Brăila, a precizat prefectul judeţului Galaţi. Autorităţile le cer gălăţenilor, dar şi brăilenilor, să apeleze numărul de urgenţă al DSP Galaţi 0744630508, dacă au date despre persoanele care au călătorit cu microbuzul B-83-ZAD, care a plecat pe 29 februarie, la ora 12,15, din Gara de Nord Bucureşti, pe ruta Bucureşti-Urziceni-Buzău-Brăila-Galaţi.

De asemenea, pentru că nu au fost identificate toate persoanele cu care a intrat în contact bătrânul de 72 de ani, DSP Galaţi a decis suspendarea oricăror activităţi cu public, indiferent de numărul de persoane. Astfel, pe lângă spectacolul „Mamma Mia”, programat să aibă loc la Sala Sporturilor în această seară, au fost suspendate toate spectacolele de teatru din această perioadă.

Totodată, prefectul Gabriel Avrămescu a anunţat că, începând de luni, medicii DSP Galaţi, depăşiţi numeric de cei circa 700 de gălăţeni aflaţi în autoizolare la domiciliu, vor fi ajutaţi de voluntarii organizaţiei Urban Volunteer Search And Rescue (UVSAR).

Potrivit preşedintelui UVSAR, Radu Murea, zilnic 15-20 de voluntari vor suna gălăţenii aflaţi în autoizolare la domiciliu, pentru a monitoriza starea de sănătate a acestora şi pentru a afla dacă sunt alte probleme, inclusiv dacă nu au pe nimeni care să le furnizeze alimente sau alte bunuri necesare.

DSP Galaţi a descoperit un al doilea gălăţean care nu a respectat condiţiile autoizolării la domiciliu, deşi acesta ar fi trebuit să rămână în casă cel puţin 14 zile, având în vedere că a venit din Italia, călătorind în acelaşi avion cu un bărbat din Cluj confirmat ulterior cu coronavirus.

Potrivit şefului IPJ Galaţi, Cornel Mototolea, care a preluat ancheta în acest caz, iniţial, bărbatul a răspuns telefonic celor de la DSP Galaţi, însă ulterior nu a mai răspuns. Conform şefului IJP Galaţi, bărbatul se află cel mai probabil în Italia, autorităţile române urmând să ia legătura cu cele italiene, pentru identificarea acestuia.

Întrucât gălăţeanul ar putea fi purtător de coronavirus şi a călătorit în ţară, acestuia i-ar putea fi întocmit dosar penal, a mai precizat şeful IJP Galaţi.

1 COMENTARIU

  1. Doamne, cat sunt de iresponsabili oamenii astia, zici ca sunt tampiti la cap, niciunul dintre cei 4 identificati pana acum nu a sunat singur, au mers pe burta ca idiotii, ei au fost gasiti de politie, dupa fotografii care s-au facut in autobuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here