Flux de migranți, prin România, spre inima Europei – scenariu de șantaj la televiziunea de stat turcă

Sursa: Twitter

TRT, televiziunea de stat de la Ankara, a difuzat pe Twitter o hartă a traseului pe care refugiații sirieni îl pot urma în drumul lor către Europa. Noua rută ocolește Balcanii de Vest, trece prin Bulgaria și România, continuă cu Ungaria, iar de aici spre Europa Occidentală.

Nu în ultimul rând, harta cu pricina are alăturat un mesaj elocvent: ”Drumul către Franța… O hartă ilustrativă a posibilului traseu pe care refugiații din Turcia îl pot urma către Franța și alte țări europene”.

Context

Premierul bulgar Boiko Borisov se va întâlni luni cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce grupuri de migranţi au sosit la frontierele Greciei şi ale Bulgariei în urma deciziei Turciei de a deschide frontierele pentru refugiaţii care doresc să plece către Europa, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Borisov şi Erdogan au avut deja vineri o discuţie telefonică despre această nouă criză şi despre situaţia din Siria, unde în provincia Idlib 33 de soldaţi turci au fost ucişi într-un atac aerian al trupelor siriene.

„Suntem îngrijoraţi că grănicerii turci s-au retras de la graniţă”, a declarat premierul Borisov, citat de agenţia BTA, vorbind despre migranţi care se adună în zona oraşului turc Edirne, situat în apropierea frontierei Turciei cu Bulgaria şi Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here