G4Media.ro | Socrul mare, bucătarul de la nuntă și unul dintre nașii lui George Simion, condamnați penal / Reacția liderului AUR

  Foto: INQUAM/Octav Ganea

  Socrul mare, bucătarul de la nuntă și unul dintre nașii lui George Simion au fost condamnați penal pentru furt calificat, lovire, conducere fără permis și fugă de la locul accidentului. Iar tatăl liderului AUR a fost condamnat pentru ultraj, dezvăluie o investigație G4Media

  Unul dintre nașii liderului partidului extremist AUR, George Simion, a avut cazier penal până în 2020, atunci când și-a șters din acest document infracțiunile de conducere fără permis și fugă de la locul accidentului printr-o cerere de reabilitare judecătorească. Despre Ștefan Voloșeniuc (39 de ani), Simion a afirmat că a cumpărat berea și apa plată de la nunta sa.

  Sursa: Facebook
  • În 2020, Ștefan Voloșeniuc, stabilit în Marea Britanie, a candidat ca independent pentru un post de senator din partea Diasporei.
  • Înainte de a-și depune candidatura, el a rezolvat o problemă de ordin juridic din trecutul său: prezența în cazier a unei amenzi penale de 2 milioane de lei vechi – pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără permis – și a unei condamnări la 6 luni de închisoare cu suspendare – pentru fugă la locul unui accident soldat cu victime.
  • Ulterior, Voloșeniuc a candidat la alegerile parlamentare, fără succes. Membru al Partidului Conservator din Marea Britanie, el și-a depus candidatura și pentru un mandat de consilier local dintr-o localitate din Regat, de asemenea, fără a reuși.
  • Din 2021, mențiuni publice l-au situat pe Voloșeniuc în apropierea liderului AUR, George Simion, care, în ianuarie anul trecut, l-a intervievat  la Londra, și a co-liderului formațiunii de la acel moment, Claudiu Târziu, care s-a întâlnit în urmă cu patru luni cu omul de afaceri în cadrul unei vizite în UK, în calitate de senator.
  • Voloșeniuc a căpătăt, însă, notorietate în spațiul public românesc în august 2022, după ce George Simion a declarat că printre cele zece perechi de nași de la nunta sa se află și familia acestuia, care a achiziționat apă plată și bere necesare organizării evenimentului: ”Ne-au ajutat deja, dar nu sunt figuri publice (nașii n.r.). Am evitat să pun din partid sau din lumea publică pentru că și așa sunt sute de controverse. Marius Deaconescu este nașul de aici, din Vâlcea, din Vaideeni. E plecat din anul 1995 din țară. Ștefan Voloșeniuc e plecat în Anglia. Ne-a ajutat cu plata la apă, plata la bere”, a declarat Simion, după nuntă, la o emisiune TV.

  Și bucătarul de la nunta lui Simion a avut probleme cu legea.

  Sursa: Facebook
  • În 2005, a fost extrădat din Austria ca să ispășească o pedeapsă cu închisoarea pentru furt calificat;
  • În 2015 a fost condamnat, din nou, pentru lovirea unei femei. ”Inculpatul i-a băgat persoanei vătămate degetul în ochi, apăsând”, au scris judecătorii în sentința de condamnare de la Curtea de Apel Pitești.
  • Simion a prezentat și o factură proforma pentru berea de la nuntă în care se menționau 24.624 de cutii în valoare de 50.232,96 lei, fără TVA, și în care cumpărător apărea, însă, societatea Nisa Trans Spedition SRL Bascov-Argeș. Conform Registrului Comerțului, unic asociat al acestei firme este Liviu Vasile Bosnea, cel care a fost bucătarul de la nunta lui Simion.
  • În 2005, Biroul Interpol România anunța, pe site-ul Guvernului, că Bosnea fusese extrădat din Austria: ”la 13.06.2005 a fost extrădat din Austria Bosnea Liviu Vasile născut la 30.12.1971 în Constanţa, urmărit general şi internaţional în vederea executării unei pedepse de 2 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.”
  • Zece ani mai târziu, în 2015, prin sentința definitivă nr. 637 din 19 octombrie a Curții de Apel Pitești, Bosnea a mai primit 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru lovirea unei femei care îi cerea returnarea unui împrumut.
  • În 2021, și Bosnea a depus la instanță, o cerere de reabilitare judecătorească, admisă de judecători la data de 19 aprilie 2021.
  • Contactat de G4Media, Bosnea a declarat: ”Greșelile tinereții. Dacă am fost condamnat în trecut, acum ce să fac, să fug din țară? Mi-am plătit datoriile către societate și acum muncesc cinstit”. În cursul discuției cu reporterul G4Media, Bosnea a mai declarat că nu suportă bucătarii gay și că ”nu aș gusta niciodată din ce gătesc ei, mi-ar fi scârbă”.

  În 2021, un site de știri a dezvăluit că o condamnare penală are și Constantin, tatăl liderului AUR.

  • În 2019, prin sentința definitivă nr. 884 din 19 iunie, Curtea de Apel București a decis condammnarea acestuia la o amendă penală de 5.290 de lei pentru ultraj.
  • Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București nr. 4369/P/2017, în două incidente separate, pe 5 septembrie 2016 și 15 aprilie 2017, Simion Senior a agresat cinci polițiști de la Secțiile 11 și 13 de Poliție din București în timp ce aceștia se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
  • De asemenea, „inculpatul Simion Constantin a amenințat și a adus injurii persoanelor aflate în spațiul comercial și în parcarea supermarketului LIDL situat pe (…), sector 3, tulburând astfel ordinea si liniștea publică.” (fragment din sentința 884 din 19 iunie 2019 a Curții de apel București).
  • Referitor la primul incident, Constantin Simion a declarat anchetatorilor că ”În timp ce era condus la secție, a fost lovit de un polițist, iar când a încercat să se apere este posibil să fi lovit vreun polițist.”, în timp ce despre al doilea spus că ”a fost încătușat, iar când se afla în interiorul autospecialei a rupt un parasolar și le-a adresat injurii polițiștilor.
  • Ulterior rămânerii definitive a a deciziei, Biroul Executări Penale de la Judecătoria Sectorului 3 a cerut instanței transformarea amenzii în închisoare deoarece Simion Senior nu a achitat-o. Magistratul a respins această cerere pe data de 30 iunie 2020.

  Reacția liderului AUR

  Referitor la condamnările celor trei persoane, George Simion a declarat pentru G4Media că ”Nu vă pot confirma nimic din ceea ce susțineți. Primul lucru pe care îl voi face de acum înainte e să cer cazierele tuturor celor cu care mă văd. Și aș mai vrea să adaug că am stropit-o pe Gina cu apă în clasa a 3-a”.

  Ulterior, el a postat pe contul său de Facebook schimbul de mesaje pe care l-a avut cu reporterul, fără a blura numărul de telefon al acestuia. A făcut acest lucru abia la solicitarea G4Media.

  Un alt invitat la nunta lui Simon, fostul jurnalist Dan Diaconescu, a fost și el condamnat penal. Dan Diaconescu, care a deținut postul de televiziune OTV, a fost condamnat în 2015 la cinci ani și lase luni de închisoare pentru șantajarea unui primar.

  • Articolul integral – AICI

  Nunta lui George Simion cu poporul – ca-n poveștile… cu Putin

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here