Incubatoarele chineze de coronavirus revin în forță. Piețele care vând lilieci, câini, pisici, redeschise

Captură video

Animalele vii sunt în continuare de vânzare în piețele alimentare din China, care s-au redeschis după ce Partidul Comunist a declarat, recent, victoria asupra coronavirusului, potrivit Daily Mail, Daily Caller.

Cuștile pline de pisici și câini care așteaptă sacrificarea și gătirea lor în condiții sanitare precare au devenit din nou o priveliște comună, după o scurt „pauză”, luată de așa-numitele „piețe umede”, din cauza epidemiei de coronavirus.

Autoritățile de la Beijing ordonaseră în ianuarie închiderea piețelor umede, după ce au apărut date care demonstrează că transmiterea coronavirusului la om s-a făcut prin lilieci și alte animale comercializate și măcelărite piețe deseori mizerabile, potrivit Business Insider.

Cu toate acestea, acum când China susține că a învins virusul, piețele par să-și fi reluat activitatea ca de obicei.

„Piețele au revenit la funcționarea obișnuită, adică exact așa cum fusese înainte de coronavirus”, a declarat un corespondent Daily Mail, care a observat redeschiderea piețelor Dongguan. „Singura diferență este că agenții de pază încearcă să oprească pe oricine să facă poze care nu s-ar fi întâmplat până acum”, completează acesta.

Un alt corespondent din Guilin, un oraș din sud-vestul Chinei, a fotografiat un semn care anunța lilieci, șerpi, păianjeni, șopârlă și scorpioni pentru vânzare, ca remedii pentru boli comune.

Imaginile au început, de asemenea, să circule pe rețelele de socializare dedicate comerțului cu alimente tradiționale chineze considerate ciudate de standardele occidentale.Ele se vând în piețele umede recent redeschise. Realizatorul CNBC, Jim Cramer, a distribuit, pe Twitter, la sfârșitul lui februarie, un videoclip cu scorpioni vii scoși la vânzare.

Mai mult, există o literatură tot mai cuprinzătoare despre rolul pe care îl poate juca un alt animal vândut în piețele umede chineze. E vorba de pangolin, care este traficat în China.

Numai studierea pangolinilor capturați în perioada 2017-2019 în operațiunile anti-trafic din China a tras deja semnale solide de alarmă. Potrivit unui material publicat de NHK, la opt dintre exemplarele recuperate de la traficanți, în cei doi ani, a fost reperată prezența unui coronavirus asemănător Covid-19.

Secvențele genetice identificate sunt similare în proporție de 85-92%. Imagini video – AICI.

Este și motivul pentru care tot mai mulți specialiști cer interzicerea comerțului cu animale sălbatic în piețe.

Context

Deși China declară că a bătut COVID-19, mulți experți internaționali, dar și guverne occidentale rămân sceptici cu privire la onestitatea cu care Partidul Comunist Chinez a raportat datele legate de cazurile de îmbolnăvire și decesele asociate.

Mai mult, există dovezi solide că Beijingul a încercat să ascundă, în prima etapă a epidemiei, situația reală despre evoluția acesteia pe teritoriul Chinei. La rândul lor, medicii care au încercat să-și avertizeze colegii asupra riscurilor la care se expun dacă acționează neprotejați au fost intimidați de cadrele de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here