Jandarmeria Brăila: Lângă persoana întinsă la pământ se afla o eşarfă roşie, ridicată imediat de altcineva

Reprezentanţii Jandarmeriei Brăila au precizat miercuri, într-un comunicat de presă, că au fost analizate imaginile video care au fost distribuite marţi noaptea în mediul online, transmite Agerpres. În ele apare un tânăr întins pe carosabil, lângă un taxi, iar lângă el se află o pată de culoare roşie, concluzia jandarmilor fiind că nu ar fi vorba despre o baltă de sânge, aşa cum s-a afirmat în spaţiul public, ci despre o eşarfă de culoare roşie.


„În legătură cu incidentul din data de 30 martie, din intersecţia Căii Călăraşilor cu Bulevardul Independenţei, despre care s-a afirmat în spaţiul public că o persoană zace întinsă la pământ, într-o baltă de sânge, facem următoarea precizare: În urma analizării unor imagini apărute în mediul online, ar reieşi faptul că lângă persoana întinsă la pământ se afla o eşarfă de culoare roşie ce a fost ridicată imediat de o altă persoană. Astfel, infirmăm faptul că persoana zăcea într-o baltă de sânge”, se arată în comunicatul de presă al IJJ Brăila.

Referitor la acest incident, Jandarmeria Brăila a transmis, marţi noaptea, un comunicat de presă în care a precizat că la protestul spontan care a avut loc marţi seară, în municipiul reşedinţă, mai mulţi protestatari s-au manifestat violent faţă de forţele de ordine, iar apoi au încercat să fugă cu două taxiuri, dar au fost opriţi de poliţişti şi jandarmi şi scoşi din cele două autoturisme.


„În data de 30 martie, în municipiul Brăila a avut loc un protest spontan în contextul pandemic la care au participat peste 100 de persoane, depăşind limita maximă permisă de actualele prevederi legale. Pe timpul manifestaţiei, mai multe persoane participante s-au manifestat violent faţă de forţele de ordine, în sensul că au aruncat cu pietre şi alte obiecte contondente atât în personal, cât şi în autospecialele de intervenţie. Deşi au fost somaţi să înceteze acţiunile agresive, aceştia au continuat să manifeste în acelaşi mod. În jurul orei 23,45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecţia Căii Călăraşilor cu Bulevardul Independenţei şi s-a urcat în două taxiuri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliţie şi de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanţii violenţi au fost somaţi să coboare, dar aceştia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru aplicarea măsurilor legale”, se arată în comunicatul IJJ Brăila transmis marţi noaptea.

În acelaşi timp, în urma imaginilor video apărute în spaţiul public, au fost demarate verificări de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila.

Astfel, a rezultat că la sediul Poliţiei Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancţionaţi în urma intervenţiei forţelor de ordine la manifestaţiile publice care au avut loc pe raza municipiului, precizează reprezentanţii Poliţiei.

În sediul subunităţii, una dintre persoane a reclamat faptul că a avut o altercaţie cu un jandarm, solicitând să depună plângere penală.

Poliţiştii s-au sesizat pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competentă soluţionare Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Peste 800 de persoane au protestat în stradă, marţi seară, împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în context pandemic, fiind pentru a cincea zi consecutiv când au loc la Brăila manifestaţii pe acest subiect.

Protestatarii, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din municipiul reşedinţă şi au pornit în marş pe Calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, manifestând astfel faţă de noile restricţii ale autorităţilor centrale privind interzicerea circulaţiei după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.

Manifestanţii au scandat „Jos Guvernul”, „Libertate”, „Demisia”, au făcut gălăgie cu vuvuzele şi au avut pancarte pe care se puteau citi mesaje precum „Educaţia este baza societăţii! Deschideţi şcolile!”, „Vrem acces la spitale, de COVID nimeni nu moare!”, „Libertate te iubim, ori învingem ori murim!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here