Lavrov amenință Republica Moldova

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat Republica Moldova că orice acţiune considerată că ”ar ameninţa securitatea trupelor ruse” în regiunea separatistă a Transnistriei va fi considerată ”conform dreptului internaţional drept un atac asupra Rusiei”, relatează The Guardian, citat de News.ro.

”Toată lumea ar trebui să înţeleagă că orice acţiune care ar ameninţa securitatea trupelor noastre (în Transnistria) va fi considerată conform dreptului internaţional drept un atac asupra Rusiei”, a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, în cadrul unui discurs la cea mai importanţă şcoală de afaceri externe din Rusia.

Rusia a staţionat trupe de menţinere a păcii în Transnistria de la începutul anilor 1990, când în urma unui conflict armat, separatiştii pro-ruşi au cucerit cea mai mare parte a regiunii.

De asemenea, forţele ruse păzesc şi un depozit de muniţie în regiune.

Rusia a anunţat că armata sa se află staţionată în Transnistria pentru a menţine pacea şi stabilitatea, însă Republica Moldova doreşte ca Moscova să îşi retragă forţele de pe teritoriul său.

În aprilie, tensiunile în Republica Moldova au crescut după ce au fost semnalate o serie de atacuri sporadice în Transnistria.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here