VIDEO Macara prăbușită peste o mașină în centrul Bucureștiului. Trei oameni au fost răniți

O macara a căzut, sâmbătă dimineață, în București, peste o mașină. Autoturismul a fost grav avariat și trei persoane au fost rănite. Șoferul este semi-conștient, a scris Digi24.

Incidentul s-a întâmplat pe Strada Matei Millo, din sectorul 1 al Capitalei. Mașina se afla în mers atunci când a fost lovită de brațul macaralei.

sursa: Digi24.ro

Din informațiile de la această oră, în mașină se aflau 3 persoane atunci când macaraua a căzut peste ea. Doi pasageri au fost răniți ușor și s-au autoevacuat, dar se pare că șoferul a fost grav rănit și încă se află în autoturism. Acesta este semi-conștient.

UPDATE 1:

„Este o lucrare privată de demolare, nu este a primăriei de sector sau a primăriei capitalei. Acolo este zonă protejată. Autorizația este eliberată de primăria capitalei, dar acum oamenii verifică actele. Din ce știu sunt în regulă. Mie mi s-a spus că au autorizație, este totul în regulă”, a spus Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, pentru Digi24.

UPDATE 2:

Macaraua lucra la demolarea clădirii Tandem, un bloc lipit de Palatul Telefoanelor, ca să facă loc viitorului sediul central al Telekom România.

Forte Partners, cel mai activ dezvoltator român de pe piaţa locală de birouri, a cumpărat clădirea Tandem de la Telekom alături de un teren de lângă aceasta, pentru a construi acolo un nou proiect de birouri în care se va afla viitorul sediu central al companiei telecom, potrivit datelor din piaţă, citate de Ziarul Financiar.

La finalul lunii octombrie 2018, Forte Partners a cumpărat un teren de de 1.700 de metri pătraţi situat între strada Matei Millo şi strada Ion Câmpineanu, lângă clădirea Tandem. La acea vreme Forte anunţa că va investi 25 mil. euro într-un proiect de birouri ce va avea o suprafaţă închiriabilă de 8.400 mp. Acesta va avea o arhitectură similară cu cea a Palatului Telefoanelor, inspirată din cea a clădirilor construite în New York în anii ‘30, dar cu o reinterpretare modernă, a transmis aceeeași sursă.

Proiectul Matei Millo – În valoare de 40 de milioane de euro, certificat BREEAM Excellent, cu cel mai mare scor din București și proiectul Tandem, cu o valoare de piață de 65 milioane de euro sunt două clădiri office – care vor revitaliza și moderniza zona centrală a Bucurestiului.

„Lucrările la proiectul Matei Millo, o clădire de birouri cu nouă etaje, au fost demarate în ianuarie 2019, iar lucrările de dezafectare a vechii clădiri Tandem au fost demarate recent”, a declarat în septembrie 2019 Geo Margescu, CEO și cofondator Forte Partners, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Internet a companiei.

Matei Millo și clădirea Tandem fac parte din proiectul Sector 0, o inițiativă Forte Partners pe segmentul office premium. Sector 0 constă în dezvoltarea de clădiri de birouri destinate comunităților creative, atât companiilor, cât și celor care lucrează pe cont propriu. Sector 0 vă demarca o zonă de clădiri perfect integrate în stilul arhitectural înconjurător (art deco), în vecinătatea clădirii reprezentative a Palatului Telefoanelor.

Parte a acestei inițiative, clădirea de birouri Matei Millo, cu o arhitectura art deco reinterpretata de natură să integreze proiectul în spațiul urban caracteristic zonei, al cărui principal reper este în prezent Palatul Telefoanelor, vă fi livrata în al treilea trimestru al anului 2020, iar proiectul Tandem are că termen de finalizare luna decembrie 2021.

Stire în curs de actualizare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here