Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat la finalul ședinței de miercuri a Comitetului Executiv Naţional al partidului că în mandatul său nimeni nu va fi exlus din partid, ci se va încerca readucerea în PSD a unor persoane. Președintele interimar al PSD confirmă astfel previziunile Universul.net, conform cărora social-democrații „se apropie cu pași repezi de un nou CEx sau chiar BPN menite să pregătească terenul pentru reprimirea în partid a garniturii de lideri care se refugiaseră în Pro România, e vorba de Mihai Tudose, Adrian Țuțuianu și Adrian Neacșu, în epoca Dragnea”.

În perioada în care voi fi eu preşedinte interimar, nimeni nu va fi exclus din partid. Din contră, am declarat că aş vrea să-i aducem înapoi pe unii dintre cei care au fost excluşi”, a declarat miercuri Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă printre cei vizaţi se află şi fostul premier Mihai Tudose, Ciolacu a răspuns: „Mihai Tudose nu a fost exclus. Au fost excluşi Marian Neacşu, Sorin Grindeanu, Adrian Ţuţuianu”.

Marcel Ciolacu a respins ideea revenirii lui Victor Ponta în PSD: „Victor Ponta e lider al altei formaţiuni politice”.

De altfel, luni dimineață, primul pas semnificativ în această direcție a fost făcut de fostul premier Mihai Tudose, care și-a anunțat, pe Facebook, demisia din formațiunea condusă de Victor Ponta. Relația dintre cei doi s-a degradat dramatic în ultimele luni și ireversibil începând cu momentul moțiunii de cenzură.

Ruptura oficializată de Tudose a fost precedată de o serie de atacuri reciproce pe care acesta din urmă și Victor Ponta și le-au adus.

Potrivit surselor Universul.net, reapariția în PSD a tripletei Tudose-Țuțuianu-Neacșu nu presupune, cel puțin nu într-o primă fază, și alocarea unor funcții de conducere pentru aceștia, cum ar fi șefia unor filiale. Acesta e un subiect însă care poate fi tranșat ulterior.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here