Măsurile anti-Covid, înăsprite la Beijing. Toate districtele intră în stare de urgență

Beijingul a înăsprit măsurile împotriva Covid-19, din cauza îngrijorărilor că numărul mare al persoanelor care ar călători de sărbători ar putea duce la creşterea infectărilor în capitală. Duminică, au fost înregistrate cazuri de Covid-19 cu transmitere locală pentru a patra zi consecutiv, transmite Reuters, preluat de News.ro.

O şedinţă condusă de liderul Partidului Comunist din Beijing, Cai Qi, a cerut tuturor districtelor din Beijing să intre în stare de urgenţă, izolând cartierele şi satele unde au apărut cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Duminică, centrul de tehnologie Shenzhen, din sudul Chinei, a raportat un caz asimptomatic, un pacient care a călătorit de două ori la Beijing în această lună, pentru afaceri.

Districtul Shunyi, unde au fost raportat cele mai recente cazuri de coronavirus din Beijing, a declarat stare de război şi îi va testa pe toţi cei 800.000 de locuitori. Toate cazurile raportate sâmbătă au fost contacte apropiate ale cazurilor precedente.

Două sate din Shunyi au fost izolate.

Districtul Chaoyang, învecinat cu Shunyi, a terminat testarea a 234.413 persoane în trei cartiere, fără ca niciunul să fie pozitiv. Oamenii care nu şi-au primit rezultatele testelor nu au voie să iasă, a anunţat guvernul districtului.

Unele complexuri rezidenţiale din Tongzhou au reimpus verificările de temperatură la intrare, iar numărul de intrări a fost redus, potrivit relatărilor presei locale.

China a adus în mare măsură coronavirusul sub control, dar cazuri sporadice reapar într-un număr mic de oraşe. Autorităţile intenţionează să vaccineze 50 de milioane de persoane din grupuri cu risc ridicat, înainte de sărbătorile de Anul Nou Lunar, care vor dura timp de o săptămână, din 11 februarie, a relatat publicaţia Global Times.

Beijingul a cerut funcţionarilor săi să rămână în oraş de la 1 ianuarie până la sărbători şi a cerut populaţiei să evite călătoriile inutile în această perioadă.

Locurile publice, cum ar fi parcurile tematice şi bisericile, şi-au redus orele de funcţionare. Unele biserici catolice din Beijing, inclusiv Biserica Catolică a lui Wangfujing, au încetat să primească credincioşii şi au oprit activităţile de grup, a anunţat arhiepiscopia Beijingului pe site-ul său web.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here