Mihăilă: Ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, marţi seară, că se aşteaptă ca tulpina Delta să devină predominantă în România, dar s-au luat măsuri pentru creşterea graduală a numărului de paturi, dacă acest lucru se va impune în unităţile medicale. ”Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta”, a mai afirmat Mihăilă, transmite News.ro.

”Aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări unde tulpina Delta a devenit predominantă şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de contagiozitate”, a anunţat, marţi seară, Ioana Mihăilă.

Aceasta a precizat că a solicitat DSP-urilor un plan de măsuri care vizează creşterea treptată a numărului de paturi ”pentru a fi pregătiţi pentru o recrudescenţă a cazurior de COVID”.

”Noi nu secvenţiem toate cazurile, secvenţiem cazurile selecţionate, cele care îndeplinesc anumite crterii de suspiciune mai mare la posibilitatea existenţei  unei variante îngrjorătoare. Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta, dar, trebuie să solicităm INSP dacă ea se şi corelează cu creşterea numărului de decesa sau dacă există decese raportate”, a mai afirmat Mihăilă.

Până acum, autorităţile au anunţat oficial un singur deces al unei persoane infectate cu tulpina Delta, o pacientă din judeţul Argeş.

CNN: I-au pierdut pe cei dragi din cauza COVID. Apoi au avut din nou vești de la ei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here