Ministrul Turismului: Merg în concediu la Mamaia. Îi încurajez pe salariaţi să îşi facă rezervări pentru concedii

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu a afirmat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că face apel către instituţiile publice să pună la dispoziţia salariaţilor acele vouchere de vacanţă, şi îi încurajează pe salariaţi să îşi facă rezervări pentru concedii, iar pe agenţi să scoată pachete de rezervări timpurii, în ideea că cel puţin un milion de români vor avea tichete de vacanţă. Ministrul a mai spus că el vrea să meargă cântea zile la Mamaia, la mare, informează News.ro.

”Din poziţia de ministru de resort, nu pot face decât apel către instituţiile publice să pună la dispoziţia salariaţilor acele vouchere, mai ales că o vor face o singură dată şi le vor putea folosit pentru cinci ani, efortul este o singură dată”, a spus Cadariu.

Despre întârzierea acordării voucherelor de vacanţă, minstrul a spus că, pentru perioada de început este justificarea că mai toate instituţiile ar fi trebuit să facă o astfel de achiziţie publică.

”Aş insista pe faptul că agenţii de turism şi angajaţii au garanţia că vor primi acele vouchere, drept urmare îi încurajez să îşi facă rezervări pentru concedii, pe salariaţi, şi pe agenţi să scoată pachete de rezervări timpurii, în ideea că cel puţin un milion de români vor avea tichete de vacanţă, şi mă refer aici la salariaţii din sistemul bugetar”, a spus el.

Constantin Daniel Cadariu a precizat că toate instituţiile au bani în buget, de aceea s-au grăbit să dea Ordonanţa în decembrie, pentru că atunci când se discuta legea bugetului, să aibă cadrul legal ca toate instituţiile să îşi prindă sumele în bugete pentru aceste vouchere.

Ministrul a spus că îşi doreşte ca în această vară să meargă câteva zile în vacanţă la Mamaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here